Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

'Oude' serie StartUp ineens een hit op Netflix

Series | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De serie StartUp dateert al uit 2016 maar deed destijds niet veel. Nu alle drie de seizoenen met Martin Freeman in de hoofdrol naar Netflix zijn verhuisd, staat ie plotseling bovenaan in de top 10.

StartUp gaat over vier mensen die elkaar niet kennen maar die met elkaar te maken krijgen dankzij schimmige deals, en de startup van een nieuwe cryptovaluta. Izzy Morales (Otmara Marrero) is een ambitieuze jonge programmeur met een idee dat in potentie de wereld kan veranderen: GenCoin, een cryptomunt waar iedereen ter wereld gebruik van kan maken.

Lees ook: Check ook deze 6 series en docu's die lijken op StartUp

Zwart geld

Izzy komt in contact met Nick Talman (Adam Brody) die besluit om het zwarte geld van zijn vader in GenCoin te steken. Dat trekt de aandacht van gangster Ronald Dacey (Edi Gathegi) die het geld van zijn bende liet witwassen door de vader van Nick. 

Corrupte FBI-agent

Izzy, Nick en Ronald krijgen allemaal te maken met de corrupte FBI-agent Phil Rask (Martin Freeman) die de vader van Nick chanteerde.  

StartUp was eerst alleen te zien op de onbekende Amerikaanse streamingdienst Crackle, het is daarom logisch dat ie pas komt bovendrijven nu Netflix de serie heeft aangekocht. Maar ook het onderwerp spreekt iets meer tot de verbeelding dan vijf jaar geleden nu bijna iedereen investeert in cryptomunten. 

Seks

Voor wie gaat kijken ook nog een waarschuwing. Er zijn wat klachten over de sekssènes in StartUp. Die zijn nogal expliciet en er straalt bijzonder weinig plezier af van de liefdesdaad.