Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Hightech drama en romantiek in Start-up op Netflix

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Als je van avontuurlijk eten houdt, ben je misschien ook niet vies van avontuurlijk kijkvoer. De Zuid-Koreaanse hitserie Start-up krijgt warme aanbevelingen.

De Zuid-Koreaanse tv-industrie produceert jaarlijks een enorme hoeveelheid series, die niet alleen in eigen land goed scoren. Net als K-pop worden Koreaanse tv-series verslonden in heel Azië en steeds vaker ook daarbuiten.

Start-up

De dramaserie Start-up speelt zich af binnen de hard groeiende hightech-wereld van Zuid-Korea, het land van Samsung en LG. De jonge Seo Dal-mi heeft grote plannen en droomt ervan om de vrouwelijke Steve Jobs te worden. Door een misverstand kruist haar pad dat van Nam Do-san, een verlegen wiskundig genie en oprichter van Samsan Tech. Het is het begin van veel drama, romantiek, intrige en humor: een kenmerkende mix die K-drama zo onweerstaanbaar maakt.

Suzy Bae

De grootste attractie van Start-up is ongetwijfeld hoofdrolspeelster Bae Suzy. Onder de artiestennaam Suzy werd de actrice bekend als lid van K-popgroep Miss A en groeide ze uit tot een van de meest geliefde gezichten van het land. Sindsdien is Suzy actief als fotomodel en speelde ze in verschillende tv-series.

Trailer

Start-up is momenteel de best bekeken Netflix-serie in Zuid-Korea, Taiwan, Thailand, Vietnam en verschillende andere Aziatische landen, maar ook in Australië en Canada staat de serie in de top 10. Vanaf komende zondag 13 december staat Start-up voor je klaar op Netflix. De trailer kun je hier onder alvast bekijken.