Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix heeft slecht nieuws voor de fans van Star Trek: Discovery

Series | 15 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Paramount
©
Foto: Paramount

De Nederlandse fans van Star Trek: Discovery zaten altijd goed bij Netflix. Wekelijks verschenen nieuwe afleveringen van de serie kort na de Amerikaanse première. Met ingang van het nieuwe seizoen 4 is dat afgelopen. En sterker nog: Netflix heeft ook heel drastisch de eerste drie seizoenen uit de catalogus verwijderd.

Fans van Star Trek moesten onlangs constateren dat Netflix stilletjes de eerste drie seizoenen van Star Trek: Discovery uit de catalogus heeft afgevoerd. Nog slechter nieuws is dat het vierde seizoen, dat deze week in Amerika van start ging, ook niet op Netflix zal komen. 

Discovery

Het verdwijnen van Discovery is een rechtenkwestie. Alle Star Trek-series worden gemaakt voor ViacomCBS en waren binnen Amerika te zien op de streamingdienst CBS All Access. ViacomCBS heeft internationale plannen met zijn streamingdienst, die onlangs werd omgedoopt tot Paramount+. Volgend jaar komen veel series van Paramount+ naar Europa als onderdeel van de nieuwe streamingdienst SkyShowtime. Ook de Amerikaanse streamingdienst Peacock gaat content leveren voor SkyShowtime. Een consequentie daarvan is dat de Europese uitzendrechten van veel series en films die momenteel elders te zien zijn - bij Netflix bijvoorbeeld - worden teruggekocht.

Picard

Het is nog even afwachten wat er nu gaat gebeuren met de andere films en series uit het Star Trek-universum. De originele Star Trek-serie en bijvoorbeeld The Next Generation en Enterprise zijn nog steeds op Netflix te zien. Maar voor hoe lang nog? Een andere lopende serie uit het Star Trek-universum is Picard, die in Nederland te zien is om Amazon Prime Video. Ook daarvan is nog niet bekend of dat zo blijft.

SkyShowtime

Pas na de komst van SkyShowtime naar Nederland kunnen de fans van Star Trek: Discovery hun serie waarschijnlijk weer zien. Behalve dat de lancering gepland staat voor 2022 is er nog niets over bekend: niet wanneer, en ook niet wat het gaat kosten.

Star Trek: Discovery

Sciencefiction | serie | 2017

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie