Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles over de touwtrekscène in Squid Game, de monsterhitserie op Netflix

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Zat jij je thuis op de bank ook schrap te zetten tijdens de zenuwslopende touwtrekscène in Squid Game? Dan was je niet de enige. De acteurs uit de Netflix-hit vertellen waarom het voor hen de meest slopende scène was, en een Zuid-Koreaanse YouTuber heeft getest of de winnende strategie in de praktijk echt werkt.

Voor het geval je Squid Game nog niet hebt gezien (onwaarschijnlijk, maar we zeggen het toch maar): onderstaande tekst bevat spoilers.

Squid Game

Aflevering vier van Squid Game heeft waarschijnlijk de vreselijkste cliffhanger van het hele seizoen. De deelnemers zitten met een team van lichtgewichten, vrouwen en bejaarden midden in een van de dodelijkste spelletjes uit de serie: het touwtrekken op grote hoogte. We hebben al gezien wat er gebeurt met de teams die verliezen, en dat was geen pretje. Staat onze vrienden hetzelfde lot te wachten? Net als ze besluiten hun strategie der wanhoop toe te passen, komt de aftiteling in beeld. Gelukkig is het Netflix, en de volgende aflevering maar één klik weg.

Touwtrekken

Op het YouTube-kanaal van Netflix in Zuid-Korea leggen de spelers uit waarom het touwtrekken de zwaarste scène was om op te nemen. "Aan de andere kant van het touw stonden geen mensen te trekken, maar een machine," vertelt Lee Yoo-mi, die de rol speelt van de jonge Ji-yeong (speler 240). "Hoe hard we ook trokken, er gebeurde niets." Tijdens de touwtrekscène was het andere uiteinde van het touw aan een vorkheftruk bevestigd, en die trek je inderdaad niet zomaar van zijn plek. Heo Sung-tae, die gangster Jang Deok-su (nummer 101) speelt, hield door alle inspanning na afloop zijn maaginhoud niet binnen.

Winnende strategie?

Gelukkig loopt het in de serie - na de cliffhanger - goed af met het team. Ze hebben hun leven te danken aan de strategie die de oude man Oh Il-nam (deelnemer 001, gespeeld door O Yeong-su) kort daarvoor met ze heeft gedeeld. Zijn waardevolle tips zijn:

- Laat de deelnemers afwisselend links en rechts van het touw gaan staan, met hun voeten naar voren gericht

- Stop het touw onder je oksel om al je kracht te gebruiken

- Houd het touw de eerste tien seconden alleen maar vast, hang terug en buig je lichaam zo ver mogelijk naar achteren

- Pas als het ritme van je tegenstanders breekt, begin je aan het touw te trekken

En als al het bovenstaande faalt, heeft deelnemer 218 nog een laatste strategie:

- Doe drie stappen vooruit om de tegenstanders te laten vallen, en begin daarna als een dolle te trekken.

In de praktijk

De Zuid-Koreaanse YouTube-vlogger Jin Yong-jin besloot de scène op zijn kanaal met twee teams na te spelen om te checken of de touwtrekstrategie in de praktijk echt werkt. Wat bleek? Tien seconden lang in het touw hangen en achterover buigen is inderdaad  verrassend effectief, maar niet genoeg om een zwaarder en sterker team te overwinnen. Bekijk de video hier onder:

Maar wil de truc echt werken, dan moet de strategie natuurlijk wel als een verrassing komen voor de tegenstanders. Met andere woorden: de strategie kán werken, maar niet als je tegenstander Squid Game heeft gezien.

Squid Game

Actie | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie