Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze Koreaanse Netflix-series zijn perfect om te kijken na Squid Game

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Omdat Squid Game veel te snel voorbij was en een tweede seizoen nog niet in zicht is, zijn veel fans momenteel noodgedwongen aan het afkicken. Uit het grote Zuid-Koreaanse aanbod op Netflix kozen wij de beste aanraders voor je volgende fix.

Memories of the Alhambra

Een Zuid-Koreaanse CEO ontvangt een geheimzinnige e-mail van de maker van een baanbrekend augmented reality-spel, dat zich afspeelt rond over het Alhambra-paleis in Spanje. Hij reist af naar Spanje, om te ontdekken dat de programmeur wordt vermist. Wel maakt hij kennis met diens zus, die een B&B runt. Beiden raken betrokken bij mysterieuze gebeurtenissen op de grens van de werkelijkheid en de virtuele wereld uit het spel. Een fijne mix van mysterie, fantasy en romantiek met hoofdrollen van de K-dramasterren Hyun Bin (Crash Landing on You) en Park Shin-hye (#Alive). 

 

Kingdom

In tegenstelling tot de slome stommelaars uit Hollywood zijn Koreaanse zombies snelle renners. Dat maakt ze dus extra gevaarlijk, zoals je hebt kunnen zien in Train to Busan. De serie Kingdom combineert zombie-horror met historisch kostuumdrama. In de Koreaanse middeleeuwen stuit kroonprins Lee Chang op een mysterieuze ziekte die de doden verandert in bloeddorstige monsters. Als ook de koning besmet raakt, zijn de gevolgen niet te overzien. Deze zorgvuldig gemaakte en rijk aangeklede serie met massale gevechten en belegeringen kreeg op Netflix al twee seizoenen, plus de spin-off Kingdom: Ashin of the North.

Zet Kingdom op je kijklijst

Zet Kingdom: Ashin of the North op je kijklijst

 

Sweet Home

Lee Eung-bok, de maker van de Koreaanse monsterhits Descendants of the Sun en Guardian: The Lonely and Great God (Goblin) regisseerde voor Netflix een échte monsterserie. Met monsters dus. En niet zo weinig. De moordlustige creaturen in Sweet Home belagen de bewoners van een flatgebouw, die het onderling ook niet allemaal even goed met elkaar kunnen vinden. De serie heeft alles wat je mag verwachten van een K-drama - maffe personages, humor, romantiek - plus allerhande originele monsters en soms vrij schokkend geweld.

 

Sisyphus

Een briljante wetenschapper en CEO Tae-sul (Cho Seung-woo) probeert de waarheid rond het overlijden van zijn broer te achterhalen. Daarom ontwikkelt hij een apparaat waarmee mensen en dingen naar het verleden kunnen reizen. Dan ontmoet hij Seo-hae (Park Shin-hye, daar is ze weer), een vrouw uit de toekomst die naar onze tijd is gekomen om een vernietigende oorlog af te wenden. Tae-suls uitvinding speelt een grote rol in die oorlog. 

 

Arthdal Chronicles

Dit kostbare fantasyserie neemt de kijker mee naar de Bronstijd in het mythische land Arth. de bewoners van de stad Arthdal zijn verwikkeld in een machtsstrijd. Centraal staat het personage Eun-seom, die grote ambities heeft voor zijn stam. Een soort Koreaanse variant van Game of Thrones, maar met minder geweld en meer romantiek. Er werd een tweede seizoen besteld, maar door de coronacrisis is dat op de lange baan geschoven.

Zet Arthdal Chronicles op je kijklijst

 

Squid Game

Misschien wel de beste serie om te kijken na Squid Game is... Squid Game! Want gegarandeerd dat je tijdens de tweede keer kijken allerhande dingen opvallen die je de eerste keer gemist hebt. De makers hebben hun serie namelijk propvol 'easter eggs' gestopt en geven volop hints naar de ontknoping. Let bijvoorbeeld eens op wat de spelers aan het doen waren voordat ze worden geronseld, en hoe ze in het spel aan hun eind komen. Ook bekijk je speler 001 bij een tweede ronde misschien met andere ogen. 

Zet Squid Game op je kijklijst

Squid Game

Actie | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie