Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix-hit Squid Game mag meedingen naar de Emmy Awards

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

De Zuid-Koreaanse serie Squid Game heeft de hele wereld veroverd. Gaat de Netflix-hit straks ook met 's werelds meest prestigieuze televisieprijs aan de haal? Dat zou zomaar kunnen, heeft de organisatie van de Emmy Awards bevestigd.

Dat Squid Game over de hele wereld een succes is, moge duidelijk zijn. De serie staat zo'n beetje in alle landen in de Netflix Top 10 en krijgt vrijwel unaniem lovende kritieken. Normaal gesproken is zo'n serie een kanshebber voor een Emmy Award, maar komt een Zuid-Koreaanse serie wel in aanmerking voor die Amerikaanse prijs?

Squid Game

De Television Academy, de organisatie die de Emmy's uitreikt, heeft onlangs bevestigd dat Squid Game inderdaad kan meedingen. Omdat hij is geproduceerd onder de vlag van het Amerikaanse Netflix en het vanaf het begin de bedoeling was om de serie ook in Amerika uit te brengen, mag de serie gewoon meedoen in de strijd om de Primetime Emmy's. 

Emmy Awards

Omdat Squid Game ook een internationale productie is, zou hij ook in aanmerking komen voor een International Emmy voor buitenlandse tv-producties. Het is echter niet toegestaan om in beide categorieën mee te doen: dat wordt dus kiezen. De fans van Zuid-Koreaanse films en series hopen natuurlijk dat na het Oscar-succes van Parasite in 2020 er dit jaar ook een paar belangrijke Emmy's in de wacht worden gesleept. 

Zuid-Korea

Net als de Zuid-Koreaanse popmuziek zit de cinema en tv-industrie uit het Aziatische land stevig in de lift. Ook internationaal succesvolle televisieformats als The Masked Singer en The Good Doctor zijn afkomstig uit Zuid-Korea.

Squid Game

Actie | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie