Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Squid Game-bedenker trok Bridgerton niet, maar smulde van Breaking Bad

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In een interview met The Guardian deed Squid Game-bedenker Hwang Dong-hyuk een boekje open over zijn relatie met Netflix. Niet alleen als regisseur, maar ook als kijker.

Hwang Dong-hyuk maakte voor Netflix een serie die 21,4 miljoen dollar kostte en 900 miljoen opbracht. Logisch dus dat ze in Hollywood bij zijn met de Zuid-Koreaanse scenarist en regisseur. In een interview laat hij weten niet steenrijk te zijn geworden. "Netflix heeft me geen bonus gegeven. Ik ben betaald volgens de voorwaarden van het contract." Maar hij heeft wel genoeg geld om zijn familie te onderhouden. 

Regisseur Hwang Dong-hyuk (met mondkapje) op de set van Squid Game

Squid Game

Dat was wel eens anders, want Hwang putte voor Squid Game uit zijn eigen ervaringen als iemand zonder geld in een kapitalistische samenleving. De uitwassen van die samenleving neemt hij in zijn serie op de hak. De bedenker regisseerde alle afleveringen zelf, wat een ware uitputtingsslag was. Onder meer door stress verloor Hwang zes tanden tijdens de productie van Squid Game. "Het was fysiek, mentaal en emotioneel uitputtend. Ik had steeds nieuwe ideeën en bleef veranderingen aanbrengen, waardoor de hoeveelheid werk alsmaar groter werd."

Bridgerton

Vanuit het niets wist Squid Game in kijkcijfers de successerie Bridgerton te verslaan. Hwang laat weten dat hij die serie niet als voorbeeld heeft gebruikt. "Ik vind het lastig om een serie tot het eind af te kijken. Mensen zeiden dat Bridgerton erg goed was dus ik heb een aflevering geprobeerd, maar ik heb halverwege opgegeven. Ik heb niet zoveel met romantische verhalen op tv, misschien omdat ik zelf al zes of zeven jaar geen relatie meer heb gehad." Zijn er dan geen series die hem kunnen bekoren? "Er zijn er maar twee die ik tot het eind heb afgekeken: Breaking Bad en Mindhunter."

Seizoen 2

Aan het slot stelt The Guardian nog de vraag die op ieders lippen ligt: komt er een seizoen twee van Squid Game? "Natuurlijk zijn er gesprekken. Dat is onvermijdelijk, omdat het zo'n succes is. Ik overweeg het, maar ik ga er niet direct mee aan de slag. Er is ook nog een film die ik graag wil maken."

Squid Game

Actie | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie