Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Wie is wie in Squid Game op Netflix?

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De populariteit van de Zuid-Koreaanse Netflix-serie Squid Game kent geen grenzen. Hoog tijd om de cast aan je voor te stellen.

Lee Jung-jae is Seong Gi-hun

In de serie is Seong Gi-hun een gescheiden gokverslaafde die bij zijn moeder woont. Om zijn leven weer op orde te krijgen doet Gi-hun mee aan een geheim spel waarbij hij een enorme hoeveelheid geld kan winnen. 

Lee Jung-jae

De 48-jarige Lee Jung-jae begon zijn carrière op de catwalk als model voordat hij zijn geluk als acteur beproefde. Dat ging al snel heel erg goed en de Zuid-Koreaan heeft een berg Koreaanse series en films op zijn cv staan Jung-jae heeft ook een keten van Italiaanse restaurants genaamd Il Mare, naar een van zijn films

Park Hae-soo is Cho Sang-woo 

Cho Sang-woo is een jeugdvriend van Seong Gi-hun. Iedereen in zijn oude buurt denkt dat Sang-woo het inmiddels helemaal gemaakt heeft, maar in werkelijkheid is hij door enkele slechte investeringen helemaal aan de grond geraakt.  

Park Hae-soo

De 39-jarige Hae-soo begon zijn carrière als musicalster. Zijn doorbraak in de film beleefde hij met  Prison Playbook uit 2017. Hij speelt ook een rol in de Koreaanse versie van La Casa de Papel.

HoYeon Jung speelt Kang Sae-byeok

Kan Sae-byeok is een overloper uit Noord-Korea. Ze heeft geld nodig om haar broertje en moeder ook uit Noord-Korea te krijgen. 

HoYeon Jung

HoYeon Jung is een topmodel en dit is haar eerste acteerrol ooit. De 27-jarige werd ontdekt op haar zestiende en liep shows voor Louis Vuitton, Cavalli en Chanel. Ze sierde ook de covers van alle bekende modebladen van Azië. 

Anupam Tripathi speelt Abdul Ali

Abdul Ali is een migrant uit Pakistan die zijn hoofd boven water probeert te houden. Hij heeft geld nodig om zijn vrouw en dochtertje te onderhouden en voor zijn achtergebleven familie in Pakistan.

Anupam Tripathi

De 32-jarige acteur komt uit India maar verhuisde in 2010 naar Zuid-Korea om daar de toneelschool te doen. Vandaar dat hij vaker in Koreaanse series te zien is. Meestal speelt hij een immigrant die het moeilijk heeft. Zijn rol in Squid Game is de eerste belangrijke voor Anupam. 

Oh Young-soo speelt Oh Il-nam

Oh Il-nam is de oudste speler in Squid Game en hij speelt met nummer 001. Il-nam heeft een hersentumor en niet meer lang te leven, dus doodgaan bij een spelletje zou voor hem geen drama zijn. Hij wordt vrienden met Lee Jung-jae.

Oh Yeong-su

Yeong-su speelde een monnik in de film A Little Monk en Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring. Verder schijnt hij te schrijven. Maar dat is ook alles wat we weten. 

Heo Sung-tae speelt Jang Deok-su

Jang Deok-su is de pestkop onder de deelnemers. Hij is een gangster uit Seoul maar hij stal van zijn baas die een nog grotere gangster is en dus heeft hij dringend geld nodig om zijn schuld af te betalen.  

Heo Sung-tae

De 44-jarige studeerde ooit Russisch, maar werd toch acteur. Hij speelde al in meer dan 60 series en films. Meestal gaat het om het soort rollen als hij ook in Squid Game speelt. 

Kim Joo-ryung speelt Han Mi-nyeo

Han Mi-nyeo is een alleenstaande moeder die wel een zakcentje kan gebruiken. Ze is een nogal irritant type dat krijsend door het leven gaat. 

Kim Joo-ryung

De 45-jarige actrice speelde in de Koreaanse series Kingmaker: The Change of Destiny en When My Love Blooms

 

 

Squid Game

Actie | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie