Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Spannende nieuwe spionageserie Spy/Master is onderweg naar HBO Max

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Warner Bros. Discovery
©
Foto: Warner Bros. Discovery

Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog is KGB-spion Victor Godeanu de rechterhand van de adviseur van Nicolae Ceausescu, de dictator van Roemenië. Als hij besluit over te lopen naar het Westen stort hij zich in een zenuwslopend avontuur. De spannende Roemeense spionageserie Spy/Master begint volgende maand op HBO Max.

Eind jaren zeventig was de sfeer tussen Oost en West niet best. Iedereen bespioneerde iedereen en van geheim agenten die tegen de lamp liepen werd meestal niets meer vernomen. In de nieuwe serie Spy/Master op HBO Max heeft de KGB-spion Victor Godeanu (Alec Secsreanu) zich opgewerkt in de kringen rond Nicolae Ceausescu, de dictator van Roemenië. Roemenië heeft wel een goede relatie met de Sovjet-Unie, maar gaat het niet op prijs stellen als het ontdekt dat het wordt bespioneerd door de Sovjets. Als Godeanu dreigt te worden ontdekt, moet hij zich dan ook uit de voeten maken.

Spy/Master

Wat volgt is een complex spel, waarbij een agente van de Oost-Duitse veiligheidsdienst Godeanu helpt contact te leggen met de Amerikaanse CIA. De jonge CIA-agent Frank Jackson (Parker Sawyers) helpt Godeanu te ontsnappen aan de Roemeense geheime dienst en zijn opdrachtgevers van de KGB. Spy/Master won een door HBO uitgeschreven scenariowedstrijd in Roemenië en werd geregisseerd door de Britse filmmaker Christopher Smith (Triangle, Detour).

Datum en trailer

Vanaf 19 mei kun je de eerste twee afleveringen van het zesdelige Spy/Master streamen op HBO Max. Daarna komt er wekelijks een aflevering bij.