Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles over de spectaculaire spionagethriller Citadel op Prime Video

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Prime Video
©
Foto: Prime Video

Spionageseries zijn helemaal je van het de laatste maanden. Ook Prime Video heeft er eentje voor ons gemaakt en ze hebben daar niet gekeken op een dollar meer voor het futuristische Citadel.

Waar gaat het eigenlijk over?

Acht jaar geleden viel Citadel. Het onafhankelijke wereldwijde spionageagentschap - belast met het handhaven van de veiligheid van alle mensen - werd verwoest door agenten van Manticore, een machtig syndicaat dat de wereld manipuleert in de schaduw. Bij de val van Citadel werd het geheugen van elite-agenten Mason Kane (Richard Madden) en Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas) gewist toen ze ternauwernood ontsnapten aan de dood.

Eeuwige liefde

Sindsdien blijven ze verborgen, bouwen een nieuw leven op onder nieuwe identiteiten, zich niet bewust van hun verleden. Tot op een nacht, wanneer Mason wordt opgespoord door zijn voormalige Citadel-collega, Bernard Orlick (Stanley Tucci), die zijn hulp hard nodig heeft om te voorkomen dat Manticore een nieuwe wereldorde vestigt. Mason zoekt zijn voormalige partner Nadia op, en de twee spionnen beginnen aan een missie die hen over de hele wereld voert in een poging om Manticore te stoppen, terwijl ze te maken hebben met een relatie die gebaseerd is op geheimen, leugens en een gevaarlijke, maar eeuwige liefde.

Spin-offs

Richard Madden ken je misschien nog wel van de populaire Netflix-serie The Bodyguard en natuurlijk uit Game of Thrones. Andere acteurs in Citadel zijn Lesley Manville, Osy Ikhile, Ashleigh Cummings en Roland Møller. De serie kostte zo'n 250 miljoen dollar, wat het een van de duurste tv-series ooit maakt. Citadel maakt deel uit van een groter plan voor Prime Video, het is de bedoeling dat er meerdere spin-offs volgen die zich in hetzelfde universum afspelen. De eerste wordt nu al gemaakt in Italië. Andere series moeten zich afspelen in India en Mexico. 

Citadel gaat op 28 april in première met twee afleveringen, daarna volgt iedere week een nieuwe episode. 

Dit zijn de eerste bewegende beelden van Citadel