Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Tien knetterspannende spionageseries om te streamen

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

The Night Agent staat al weken op één in de top 10 van best bekeken Netflix-series, maar de kans is groot dat jij hem al lang en breed hebt uitgekeken. Heb je toch nog behoefte aan meer spionnenspanning? Dan hebben wij voor jou een lijstje met tien series vol geheim agenten, contraspionnen, undercovermissies, verraad en spannende achtervolgingen. Welke ga jij komend weekend verslinden?

The Americans op Disney+

In de jaren 80 woont het echtpaar Elizabeth en Philip Jennings (Keri Russell en Matthew Rhys) met hun zoon en dochter in Washington D.C., waar politici, diplomaten en kopstukken uit de industrie en defensie hun zaken doen. Niemand weet dat Elizabeth en Philip eigenlijk KGB-agenten zijn die al in de jaren 60 als spionnen naar de VS zijn gestuurd. Zelfs hun kinderen hebben hiervan geen benul. The Americans is vanaf de eerste aflevering een serie van uitzonderlijke kwaliteit en weet dat niveau zes seizoenen vol te houden.

Slow Horses op Apple TV+

Voor fans van spionageverhalen met een ruw en groezelig randje is Slow Horses absoluut een aanrader. De agenten van MI5-afdeling Slough House hebben in het verleden allemaal een blunder begaan en moeten zich voor straf melden in het vervallen kantoor van Jackson Lamb (Gary Oldman), die zijn agenten opzettelijk nutteloze rotklusjes geeft in de hoop dat ze ontslag nemen. Maar als het land wordt opgeschrikt door een ontvoeringszaak, komen de 'slow horses' van Slough House een complot op het spoor. Inmiddels staan er twee voortreffelijke seizoenen op Apple TV+. Een derde en vierde seizoen zijn al besteld.

Tehran op Apple TV+

Deze Israëlische spionageserie werd opgepikt door Apple TV+, zodat hij internationaal te zien is. Tehran volgt de jonge Israëlische Mossad-agent en hacker Tamar (Niv Sultan), die op een gevaarlijke undercovermissie naar Iran wordt gestuurd. Haar taak is om de luchtverdediging van het land lam te leggen, zodat de luchtmacht het Iraanse atoomprogramma kan bombarderen. Als dat plan in duigen valt blijft Tamar achter in Teheran en moet ze alles op alles zetten om uit de klauwen van de Iraanse geheime dienst te blijven. Tehran kreeg al een tweede seizoen en een derde is onderweg.

The Blacklist op Netflix

James Spader speelt in The Blacklist de rol van Raymond 'Red' Reddington, een voormalige spion die het criminele pad heeft gekozen, maar zich na tientallen jaren vrijwillig laat inrekenen. In ruil voor immuniteit geeft hij de FBI een lijst van 's werelds beruchtste criminelen. Red weet precies hoe deze schurken te werk gaan en werkt samen met agent Elizabeth Keen (Megan Boone) om ze uit te schakelen. Met tien seizoenen en ruim tweehonderd afleveringen heeft The Blacklist het heel lang uitgehouden, maar nu hebben de makers er toch een punt achter gezet.

The Little Drummer Girl op HBO Max

Na succesvolle films als Oldboy en The Handmaiden ging de Zuid-Koreaanse regisseur park Chan-wook aan de slag voor tv. Voor de miniserie The Little Drummer Girl verfilmde hij het gelijknamige boek van John le Carré, en daarbij kon hij beschikken over een echte sterrencast met onder meer Michael Shannon, Florence Pugh en Alexander Skarsgård. Eind jaren 70 wordt de Engelse actrice Charlie (Pugh) geronseld door de Israëlische geheime dienst Mossad. Ze moet voor hen infiltreren in een organisatie van Palestijnse terroristen die aanslagen plannen in Europa. Spannend, goed geacteerd en schitterend vormgegeven.

The Spy op Netflix

Agent 88 is een Israëlische Mossadagent die eind jaren 60 undercover gaat als de rijke zakenman Kamel Amin Thaabeth. Met deze valse identiteit weet hij door te dringen tot de top van het vijandige Syrische regime. Dat klinkt misschien ongeloofwaardig, maar het mooie van de serie The Spy is dat hij gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. In de hoofdrol laat Sacha Baron Cohen zien dat hij meer kan dan de Bruno of Borat uithangen.

Kleo op Netflix

Tijdens de Koude Oorlog zette topspion Kleo Straub (Jella Haase) zich volledig in voor het Oost-Duitse regime. Toen werd ze in de gevangenis gegooid. Nu ze na de val van de Berlijnse Muur weer op vrije voeten is gaat ze op zoek naar antwoorden en zweert ze wraak op iedereen die haar verraden heeft. Op haar moordmissie gaat ze creatief te werk, maar bot geweld schuwt ze ook niet. Een West-Duitse agent opent de jacht op Kleo. De Duitse serie Kleo is een spionagethriller met een grillige, komische insteek.

Citadel op Prime Video

Mason Kane en Nadia Sinh (Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas) twee spionnen en worden na een periode van inactiviteit weer ingeschakeld door de internationale spionnenclub Citadel. Samen moeten ze strijden tegen de duistere organisatie Manticore. De futuristische actieserie Citadel wordt geproduceerd door de Avengers-broers Joe en Anthony Russo en moet gaan uitgroeien tot een franchise met diverse internationale spin-offs.

True Lies op Disney+

Net als in de gelijknamige film met Arnold Schwarzenegger draait het in de komische actieserie True Lies om een echtpaar met een geheim. Harry Tasker (Steve Howey) is een topagent voor een Amerikaanse spionagedienst en zijn vrouw, de verveelde geschiedenisprofessor Helen (Ginger Gonzaga), weet daar helemaal niets van.  Op het moment dat Helen achter Harry's geheim komt wordt alles anders en krijgt hun ingedutte huwelijk precies de opkikker die het nodig had. Deze spionageserie mixt actie met humor.

The Night Agent op Netflix

Mocht je hem ondanks alle aandacht nog niet gezien hebben: The Night Agent is niet voor niets al wekenlang de best bekeken serie op Netflix. Peter Sutherland (Gabriel Basso) is een onbeduidende FBI-agent met een bijzonder saai baantje. Hij zit elke nacht in een kelder van het Witte Huis bij een telefoon voor spionnen. Op een nacht krijgt hij de doodsbange Rose Larkin (Luciane Buchanan) aan de lijn: geen spion maar een gewone burger wier oom en tante zijn vermoord. Het leidt er uiteindelijk toe dat Peter en Rose een complot ontdekken dat helemaal tot het Witte Huis reikt en waardoor ze samen op de vlucht moeten.

Slow Horses

Drama | serie | 2022

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Night Agent

Actie | serie | 2023

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie