Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Zombies, vikings en draken: deze spin-offs verdienen een plekje in je kijklijst

Series | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

De spin-off is een beproefde manier om een serie uit te melken met een vervolg, een prequel of een zijspoor. Soms pakt dat heel goed uit, en streamingdiensten zijn er dol op.

Spin-off hebben ons al heel wat heerlijk kijkvoer opgeleverd. Zo legde de originele Star trek-serie de kiem voor wel negen nakomelingen, die zich allemaal afspelen in hetzelfde universum. Op dezelfde manier kreeg Buffy the vampire slayer een tweede leven door Angel, en dankzij Better call Saul blijven we nog even in het wereldje van Breaking bad. We selecteerden een aantal langverwachte spin-offs die je alvast op je kijklijst kunt zetten.

The walking dead: world beyond

Na Fear the walking dead krijgt de Walking dead-franchise nog een tweede spin-off. The walking dead: world beyond begint tien jaar na de gebeurtenissen die de zombie-apocalyps in gang zetten. De serie volgt een aantal jonge hoofdrolspelers die opgroeien in een totaal veranderde wereld. In de trailer zitten wat interessante hints naar de eerdere series. 

The walking dead: world beyond verschijnt op 5 oktober op Amazon Prime Video.

WandaVision

De Marvel-serie WandaVision moet een brugje vormen tussen Avengers: endgame en de nieuwe fase van het Marvel Cinematic Universe. In de zesdelige serie lijken Wanda Maximoff alias Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany) te zijn neergestreken in een brave buitenwijk, waar ze een burgerlijk bestaan leiden. Maar schijn bedriegt. 

WandaVision zie je vanaf december op Disney+.

Vikings: Walhalla

De historische dramaserie Vikings werd een groot succes voor History, een kanaal dat eigenlijk vooral bekend is om zijn documentaires. De serie werd opgepikt door Netflix, waar je alle zes seizoenen kunt bekijken. Daarmee is Vikings afgesloten, maar in de loop van volgend jaar komt er een spin-off. Vikings: Walhalla speelt honderd jaar na de oorspronkelijke serie, als drie rivaliserende krijgsheren aanspraak maken op de Engelse troon.

House of the dragon

Wie wil er nu niet terug naar Westeros? Het gaat gebeuren, want Game of Thrones krijgt een prequel, gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. House of the dragon vertelt de voorgeschiedenis van het geslacht Targaryen, de voorouders van Daenerys.

Voor House of the dragon moet je nog even geduld hebben. De serie wordt in 2022 verwacht op HBO, en dus ook op Ziggo Films & Series