Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Spannende psychologische thrillerserie Yellowjackets nu te zien op SkyShowtime

Series | 4 maanden geleden | Esther Hut

©
Foto: SkyShowtime
©
Foto: SkyShowtime

In Amerika was de spannende serie Yellowjackets een ware sensatie en nu kunnen wij er ook van genieten. Het complete eerste seizoen én de eerste aflevering van het nieuwste seizoen zijn vanaf vandaag te zien op SkyShowtime.

Maak je agenda maar leeg de komende tijd, want deze serie wil je zeker niet missen.

Overleven in de wildernis

Yellowjackets wordt ook wel omschreven als een kruising tussen de klassieke tv-serie Lost en het boek Lord of the Flies. De serie gaat over een succesvol meiden voetbalteam van een Amerikaanse school uit New Jersey. Voor een belangrijke wedstrijd vliegt het team met hun coach naar Seattle. Maar halverwege de reis stort het toestel neer, waarna de tieners in de wildernis moeten zien te overleven totdat er hulp komt.

Het verhaal kan je bekend voorkomen, want Yellowjackets is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van een Uruguayaans jongensrugbyteam dat in 1993 neerstortte in het Andes-gebergte.

Twee tijdlijnen

Bijzonder aan de serie is dat het verhaal met een dubbele tijdlijn wordt verteld. De ene tijdlijn volgt de tienermeiden die in de wildernis neerstorten en zich moeten zien te redden en de tweede tijdlijn speelt 25 jaar later af. Daar zien we hoe oude geheimen weer naar boven komen omdat iemand het verhaal niet met rust wil laten. Het blijkt wel dat de meiden bizarre dingen hebben meegemaakt in de wildernis. Maar wat precies? En wat willen ze verborgen houden?

Leuk feitje: op recensiewebsite Rotten Tomatoes krijgt Yellowjackets een score van 100%. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is vanaf vandaag te zien op SkyShowtime. Elke week volgt er een nieuwe aflevering. Daarnaast kan je ook al het complete eerste seizoen bingen.