Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Hartverscheurende dramaserie Somos deze zomer op Netflix

Series | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In 2011 vermoordde het Mexicaanse Los Zetas drugskartel honderden onschuldige mensen in het plaatsje Allende, vlakbij de grens met Texas. In de zesdelige Netflix-serie Somos zien we waarom dat gebeurde. 

Nu doen drugskartels vaker vreselijke dingen, maar diet was wel heel gruwelijk. Het kartel, een van de wreedste ter wereld, trok in maart Allende binnen, brandde de huizen af, plunderde wat er te plunderen viel en vermoordde de bewoners. Mannen, vrouwen en kinderen. 

Verklikker

En dat allemaal vanwege een verklikker die werd gebruikt door de FBI. Dat de meeste bewoners van Allende die verklikker helemaal niet kenden, deerde niet. 

Massaslachting

De serie Somos voert fictionele personages op en laat de opmaat naar de massaslachting zien vanuit het gezichtspunt van de slachtoffers. De serie is gebaseerd op het verhaal 'How the U.S. Triggered a Massacre in Mexico', van de Amerikaanse journalist  Ginger Thompson die zijn artikel kon publiceren omdat er vrouwen dapper genoeg waren om het verhaal naar buiten te brengen. 

Vrouwen

James Schamus, de maker van de serie, huurde daarom voornamelijk vrouwen in om de Netflix-reeks te maken. Als eerbetoon. 

Somos staat op 30 juli op Netflix