Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Sofia Vergara speelt beruchte drugsbazin in Netflix-miniserie

Series | 27 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Modern Family-actrice Sofia Vergara (49) speelt Griselda Blanco in een nieuwe miniserie op Netflix. We snappen waarom Sofia is gekozen, ze lijkt als twee druppels water op Blanco.

Griselda Blanco was niet de eerste de beste drugsbaas, ze was de baas van een van de meest winstgevende drugskartels uit de geschiedenis. Dat Griselda niet de eerste de beste was, kun je al afleiden uit de hoeveelheid bijnamen die ze kreeg tijdens haar carrière: La Madrina (peettante), the Black Widow, the Cocaine Godmother en the Queen of Narco-Trafficking.

200 moorden

Geschat wordt dat Blanco verantwoordelijk is voor rond de 200 moorden die te maken hadden met de transport van cocaïne van Colombia naar New York, Miami en Zuid-Californië. Concurrenten moesten immers uit de weg worden geruimd. Blanco was een van de rijkste vrouwen van de wereld en de eerste vrouwelijke criminele miljardair. 

Michael Corleone

Ook haar privé-leven werd gekenmerkt door geweld. Blanco's drie oudste zonen werden vermoord, ze vermoordde zelf haar tweede man en liet haar derde man omleggen nadat hij hun zoon Michael Corleone (vernoemd naar Al Pacino in The Godfather). Michael is haar enige overlevende kind. 

69

Maar als je zo'n gevaarlijk leven leidt, moet je niet gek opkijken wanneer je zelf een keer het haasje bent. Dat gebeurde in 2012 toen ze op 69-jarige leeftijd werd doodgeschoten in Medellín nadat ze net voor 150 dollar vlees had gekocht. 

Catherine Zeta-Jones

In 2018 speelde Catherine Zeta-Jones (die inderdaad ook veel gelijkenis toont met de drugsqueenpin) de rol van Griselda Blanco in de televisiefilm Cocaine Godmother. Voorts heeft Jennifer Lopez plannen om een film over de Colombiaanse crimineel te maken.