Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix-succes Snowpiercer krijgt derde én vierde seizoen

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

De eerste twee seizoenen van Snowpiercer werden in Nederland flink bekeken op Netflix. Het goede nieuws is dat de serie voorlopig nog lekker doordendert.

De opnames voor het derde seizoen van Snowpiercer werden onlangs afgerond. De serie is een productie van het Amerikaanse kanaal TNT, maar is buiten de VS op Netflix te zien. Ook in Nederland, waar we dus kunnen uitkijken naar seizoen drie van de postapocalyptische sf-serie.

Seizoen vier

Terwijl seizoen drie in Amerika wordt klaargemaakt voor een première later dit jaar, kondigde TNT ook aan dat er een vierde seizoen gaat komen. De populariteit van Snowpiercer buiten de VS speelt daarbij waarschijnlijk een belangrijke rol. De serie is een enorme hit in onder meer Rusland, Oekraïne en Turkije.

De film

De serie Snowpiercer is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2013 van Bong Joon-ho, de regisseur van Parasite. De film en serie gaan over een trein die eindeloos rondjes rijdt rond de aarde, die veranderd is in een bevroren woestenij. Aan boord van de trein heerst een klassenstrijd tussen de rijke machthebbers en uitgebuite arbeiders. In de serie worden de hoofdrollen gespeeld door Jennifer Connelly, Sean Bean en Daveed Diggs.