Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Sms-moordzaak in The Girl from Plainville op Viaplay

Series | 17 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Viaplay
©
Foto: Viaplay

De zelfdoding van de Amerikaanse tiener Conrad Roy leek het tragische gevolg van zijn worsteling met depressie. Totdat de politie op Conrads telefoon talloze aanmoedigende tekstberichten aantrof van zijn vriendinnetje Michelle Carter. Heeft Michelle hem de dood ingejaagd? De miniserie The Girl from Plainville ontleedt deze bizarre zaak op Viaplay.

Advertisement

Michelle Carter en Conrad Roy leerden elkaar in 2012 kennen op vakantie in Florida en de vonk sloeg meteen over. De tieners bleken maar zo'n 50 kilometer bij elkaar vandaan te wonen in Massachusetts en hielden contact, vooral via sms-berichten. Zowel Conrad als Michelle kampte met psychische problemen. Aanvankelijk konden ze elkaar daarbij steunen, maar ergens moet het fout zijn gegaan. In 2014 werd Conrad dood aangetroffen in zijn auto. Hij had een einde aan zijn leven gemaakt door een aggregaat te laten draaien op de achterbank.

Elle Fanning

In acht delen toont The Girl from Plainville op Viaplay hoe de relatie tussen Michelle en Conrad opbloeit, verzuurt en uiteindelijk een dodelijk einde krijgt. De geliefden worden in de serie knap gespeeld door Elle Fanning en Colton Ryan. We zien hoe de hun relatie zich via tekstberichten ontwikkelt, grotendeels onopgemerkt door ouders en vrienden. Die zijn dan ook volledig verrast als Michelle zich na de dood van Ryan in de kijker werkt als diens rouwende vriendin. Of Michelle inderdaad de reden is dat Conrad uiteindelijk een einde aan zijn leven maakt is het onderwerp van een rechtszaak, die vooral in de tweede helft van de serie wordt behandeld.

Documentaire

Door het sterke acteerwerk van de jonge hoofdrolspelers, maar ook van Cloë Sevigny als Conrads moeder en Michael Mosley als de advocaat van Michelle, is The Girl from Plainville een miniserie geworden waar je naar blijft kijken. Voor wie nog meer over de zaak wil weten is er de documentaire I Love You, Now Die: The Commonwealth V. Michelle Carter.

The Girl from Plainville

Biografie | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie