Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Trailer: de indrukwekkende serie Silo is een must voor sf-liefhebbers

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Apple
©
Foto: Apple

Met een flink budget en een indrukwekkende cast wordt Silo een serie die je niet mag missen. Deze dystopische sf-serie is gebaseerd op de boeken van Hugh Howley en werd met indrukwekkende special effects tot leven gebracht. In de hoofdrol zie je Rebecca Ferguson, bekend van de Mission: Impossible-films en Dune.

De laatste tienduizend mensen op aarde leven in een silo, een gigantisch cilindervormig gebouw dat hen beschermd tegen de vergiftigde buitenwereld. Wanneer en waarom de silo werd gebouwd weet niemand. Wanneer mecanicien Juliette wordt benoemd tot sheriff, gaat ze vragen stellen.

Silo

Kort nadat Hugh Howley in 2011 het eerste boek schreef in de reeks waarop Silo is gebaseerd, had Hollywood al belangstelling om het verhaal te verfilmen. Ridley Scott en Steven Zaillian waren bij de plannen betrokken, maar uiteindelijk belandden de rechten tien jaar later bij Apple TV+, waar Graham Yost (Band of Brothers, Justified) ermee aan de slag ging. Naast Rebecca Ferguson in de hoofdrol die je Tim Robbins, David Oyelowo, Rashida Jones, Harriet Walter en Common in de cast.

Datum en trailer

De eerste twee afleveringen van de tiendelige serie Silo staan op 5 mei op Apple TV+. Daarna komt er wekelijks op vrijdag een aflevering bij. De trailer geeft je alvast een idee van de unieke vormgeving en sfeer van de serie.

Silo

Drama | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie