Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Derde seizoen Shtisel komt naar Netflix

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Sinds de Israëlische serie Shtisel op Netflix te zien is, is het een wereldwijd succes. Het derde seizoen liet ruim vijf jaar op zich wachten, maar is nu toch echt op komst.

Shtisel volgt het wel en wee van de ultraorthodox-joodse familie Shtisel in Jeruzalem. De twintiger Akiva Shtisel woont bij zijn vader Shulem - een rabbi en weduwnaar - in een streng-orthodoxe wijk. De strenge wetten van de Haredi-joden botsen nogal eens met het moderne leven en de opvattingen van de jongere generatie.

Israëlisch

De Israëlische serie was bij de lancering in 2013 in eigen land een groot succes. Er verscheen een tweede seizoen, maar buiten Israël bleef Shtisel eigenlijk onbekend. Dat veranderde toen de serie in 2018 door Netflix werd opgepikt en de hele wereld kon kennismaken met de Shtisels. Toen actrice Shira Haas uit de serie werd gecast voor de hoofdrol in het Netflix-drama Unorthodox - dat zich ook binnen de ultraorthodoxe gemeenschap afspeelt - kwam er nog meer belangstelling voor Shtisel.

Seizoen 3

Fans smeekten om een derde seizoen, maar moesten wel een engelengeduld hebben. Tussen seizoen twee en drie zat een gat van ruim vier jaar, dat door de coronamaatregelen nog groter werd. Uiteindelijk is het derde seizoen van Shtisel in december 2020 in Israël van start gegaan, meer dan vijf jaar na seizoen twee. Zodra alle afleveringen zijn uitgezonden komen de nieuwe episodes ook naar Netflix, heeft producent Yes Studios laten weten. 

Trailer

De trailer van het derde seizoen van Shtisel zie je hier onder. Een exacte premièredatum is nog niet bekend, maar over enkele maanden kun je het nieuwe seizoen in de Netflix-catalogus verwachten.

Shtisel

drama | serie | 2013

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Dit artikel ging over

Klik op de titels om deze direct te kunnen kijken