Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Waarom Shadow and Bone op Netflix anders afloopt dan in het boek

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

De Netflix-serie Shadow and Bone is een hit voor de streamingdienst. Kijkers die het boek hebben gelezen werden wel verrast door het einde van het eerste seizoen.

De fantasyserie Shadow and Bone is gebaseerd op de boeken van Leigh Bardugo en werd wel omschreven als Netflix' antwoord op Game of Thrones. Daar is misschien niet iedereen het mee eens, maar er zijn zeker overeenkomsten. Ook Shadow and Bone lijkt een succes te worden. Een tweede seizoen is officieel bevestigd. En aangezien de boekenreeks drie delen heeft is het wel waarschijnlijk dat de serie terugkeert voor een derde seizoen.

Lees hier onze recensie van Shadow and Bone

Duister moment

Voordat je verder leest: spoilers!

In de boekenreeks kent het verhaal van Shadow and Bone een zeer duister moment. Op het einde van het eerste boek besluit Alina Starkov (Jessie Mei Li) om haar boot te verlaten en alle opvarenden aan een grimmig lot over te laten. In de Netflix-serie pakt deze scène wat anders uit. Daar wordt alleen de schurkachtige generaal Kirigian (Ben Barnes) achtergelaten, terwijl de andere opvarenden worden gered.

Geen Daenerys

Het om het leven brengen van personages aan het einde van een seizoen is altijd een riskante zaak voor producenten. Populaire personages nemen ze het liefst mee naar een tweede seizoen. Maar wie er bij de kijker precies in de smaak vallen, wordt pas duidelijk nadat het eerste seizoen in première gaat. 

Ook zullen de makers niet hebben zitten te wachten op geschokte kijkers. Een heldin die anderen de dood induwt ligt nu eenmaal gevoelig. Denk maar aan de storm van verontwaardiging die opstak toen Game of Thrones de wraak- en moordlustige kant van Daenerys de vrije loop liet. Fans van die serie zijn er nog steeds boos over.

Seizoen 2 Shadow and Bone

Het is bevestigd! Shadow and Bone krijgt een vervolg op Netflix. Lees hier alles over seizoen 2.