Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles over Shadow and Bone seizoen 2 op Netflix

Series | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Heb je genoten van Shadow and Bone? Dan wil je natuurlijk alles weten over het vervolg van deze fantasyserie op Netflix. Want wanneer kunnen we het tweede seizoen verwachten?

Weten Alina (Jessie Mei Li) en Mal (Archie Renaux) uit handen te blijven van Generaal Kirigan (Ben Barnes)? En krijgen ze die scheur nou eindelijk weg zodat Ravka weer een veilig land wordt waar mensen niet de hele tijd worden opgegeten door monsters?

Komt er een tweede seizoen?

Shadow and Bone is gebaseerd op een boekentrilogie dus wat betreft input voor het tweede seizoen hoeven de makers niet ver te zoeken. Niet dat Netflix al de serie al officieel hebben verlengd, maar dat is alleen maar een kwestie van tijd want Shadow and Bone staat al weken op de eerste plek in de Netflix Top 10.

Lees ook: Het tweede seizoen van Shadow and Bone is aangekondigd

Waar ging het eerste seizoen van Shadow and Bone over?

De serie gaat over het land Ravka dat door het midden wordt gedeeld door 'de scheur', een donkere massa waarin monsters wonen die gek zijn op mensenvlees, dus een beetje lekker rondtoeren is er niet bij. Alina Starkov kan licht brengen in die duisternis want zij heeft als enige in Ravka een superkracht waarmee ze licht kan oproepen. En daarmee zou ze de scheur kunnen vernietigen.

Maar er zijn allerlei mensen die misbruik willen maken van de kracht van Alina en dus loopt ze voortdurend gevaar.  

Hoeveel seizoenen komen er?

De Shadow and Bone-trilogie van Leigh Bardugo bestaat dus uit drie delen, maar de Amerikaanse schrijfster heeft nog veel meer boeken geschreven die zich in dezelfde wereld afspelen. De showrunner (de persoon die de scenarioschrijvers aanstuurt) van Shadow and Bone heeft al gehint op vier seizoenen, dus waarschijnlijk kunnen we nog jaren voort met de serie. 

Wanneer komt het tweede seizoen van Shadow and Bone?

Waarschijnlijk gaat dat nog heel lang duren. De serie is groots opgezet en logistiek gezien nogal ingewikkeld. Bij vergelijkbare series zoals The Witcher en The Umbrella Academy zit er zo'n 18 maanden tussen de seizoenen dus Shadow and Bone seizoen 2 komt op z'n vroegst eind 2022.  

Waar gaat seizoen 2 over?

Het eerste seizoen volgde het eerste boek vrij accuraat, dus het twee zal ongetwijfeld het tweede boek, Siege and Storm volgen. Daarin probeert Generaal Kirigan uit alle macht Alina's krachten te pakken te krijgen en zo de nieuwe koning van Ravka te worden. Alina gaat in zee met een beruchte kaper en leidt het leger van de Grisha's. Maar in haar wanhoop raakt Alina steeds verder verwijderd van haar menselijke kant en laat ze zich meeslepen in de wereld van de verboden magie. 

Lees ook: Al het nieuws over Shadow and Bone