Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Fan van Sex and the city? Dan mag je dit niet missen

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Vandaag werd bekend dat de hoofdrolspeelsters uit Sex and the city weer bij elkaar komen voor een reboot van de serie, die And just like that... gaat heten. We vertellen je alle details en geven je de beste tips voor andere series en films met dezelfde vibe.

Tussen 1998 en 2004 was de serie Sex and the City een van de populairste series van het Amerikaanse abonneekanaal HBO. De serie kreeg zes seizoenen en 94 afleveringen, en werd in de jaren daarna nog verder uitgesponnen in twee speelfilms met de weinig originele titels Sex and the city en Sex and the city 2. In de serie en de films draait het steeds om Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda, hun onderlinge vriendschap en hun sekslevens. De prequel-serie The Carrie diaries was in 2013 geen lang leven beschoren.

Zonder Samantha

Het goede nieuws voor de fans van de serie is dat Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis) en Miranda (Cynthia Nixon) weer bij elkaar komen in een nieuwe versie van Sex and the City. Onderstaande teaser licht alvast een tipje van de sluier op. Het goede nieuws voor de actrices is dat ze ieder meer dan een miljoen dollar per aflevering gaan opstrijken.

 
Minder leuk is dat Samantha (de inmiddels 64-jarige Kim Cattrall) het laat afweten en dat opnames van de serie pas tegen de zomer van start gaan. Verder zal de serie in zijn nieuwe vorm worden gelanceerd op HBO Max, een nieuwe streamingdienst die voorlopig niet in Nederland te zien is. 

Terugkijken

Helaas zijn de oude seizoenen van Sex and the City niet zomaar lekker handig met een abonnement op Netflix of Videoland te bekijken. De eerste Sex and the city film vind je wel op Netflix.

Zet de serie Sex and the city op je kijklijst

Zet de film Sex and the city (2008) op je kijklijst

Zet de film Sex and the city 2 (2010) op je kijklijst

Aanraders

Maar toch hebben we een paar aanraders voor je. Omdat Sex and the city zo succesvol en invloedrijk was, vormde hij de inspiratie voor veel andere series. Daarvan zetten we de leukste op een rijtje.

Emily in Paris op Netflix

Darren Star, de bedenker van Sex and the City, was ook verantwoordelijk voor hits als Beverly Hills 90210 en Melrose Place. Voor Netflix maakte hij Emily in Paris, eveneens een groot succes met Lily Collins als de Amerikaanse Emily die het probeert te maken in de modewereld van Parijs. Daarnaast beleeft ze romantische avonturen met haar plaatselijke aanbidders.

Zet Emily in Paris op mijn kijklijst

Younger op Videoland

Ook uit de koker van Darren Star komt Younger. In deze serie doet de veertigjarige Liza Miller (Sutton Foster) alsof ze 26 is om kans te maken op een baan. Als ze die baan nog krijgt ook, moet ze alle zeilen bijzetten om haar jongere collega's zowel zakelijk als op romantische vlak bij te benen. De insteek is wat vergezocht, maar hoofdrolspeelster Sutton Foster maakt de serie tot een succes.

Zet Younger op je kijklijst

Gooische vrouwen op Videoland

Gooische vrouwen is Sex and the city op z'n Nederlands. Ook deze langlopende tv-serie kreeg een vervolg met twee bioscoopfilms. Cheryl (Linda de Mol), Claire (Tjitskje Reidinga), Roelien (Lies Visschedijk) en Anouk (Susan Visser) hebben de handen vol aan hun leven, carrière en partners. Gelukkig hebben ze ook elkaar om op te steunen. Je kunt alle seizoenen en films van Gooische vrouwen zien op Videoland; de eerste film staat ook op Netflix.

Zet de serie Gooische vrouwen op mijn kijklijst

Zet de film Gooische vrouwen (2011) op mijn kijklijst

Zet de films Gooische vrouwen 2 op mijn kijklijst

The bold type op Videoland

Comedyserie The bold type is gebaseerd op het leven van voormalig Cosmopolitan-hoofdredacteur Joanna Coles. Jane (Katie Stevens), Kat (Aisha Dee) en Sutton (Meghann Fahy), de medewerkers van het vrouwenmagazine Scarlet, leiden meeslepende levens in de grote stad. Ze steunen elkaar in hun carrières, maar ook in hun romantische relaties.

Zet The bold type op mijn kijklijst

Younger

komedie | serie | 2015

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Sex and the city

komedie | serie | 2000

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie