Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

10 series die lijken op The Lincoln Lawyer

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

The Lincoln Lawyer is een grote hit op Netflix. Als je de serie over advocaat Mickey Haller al helemaal uitgespeeld hebt en snakt naar meer advocaten en rechtbanken dan hebben wij de perfecte remedie voor je: 10 andere steengoede advocatenseries!

The Lawyer op Netflix

The Lawyer is een Zweeds-Deense thrillerserie over advocaat Frank Nordling. Hij was als kind getuige van de moord op zijn ouders. En wanneer hij ontdekt dat één van de cliënten van het advocatenbureau waarvoor hij werkt, betrokken was bij die moord, zit er maar een ding op voor Nordling. Hij wil wraak. En voor dat plan is het best handig dat hij advocaat is.  

De Twaalf op Netflix

De Vlaamse dramaserie De Twaalf gaat over het proces van schooldirecteur Frie Palmers, die ervan wordt beschuldigd haar dochter en beste vriendin vermoord te hebben. In de 10 afleveringen volgen we de leden van de jury die over het lot van Frie moeten beslissen.

The Night Of op HBO MAX

Riz Ahmed speelt Nasir Khan die een vrouw een lift geeft, met haar gaat feesten en de volgende ochtend wakker wordt naast haar vermoorde lichaam. En wanneer iets dergelijks gebeurt, is dat nooit lekker. Nasir wordt beschuldigd van haar moord en moet zien te bewijzen dat hij onschuldig is. Dat levert een hele spannende serie op. 

Suits op Netflix

Harvey Specter en Mike Ross zijn een prachtig duo in Suits. Allebei briljant, allebei arrogant en allebei advocaat. Maar de echte ster van de show was natuurlijk schlemiel Louis Litt. Hhou je helemaal niet van rechtszaken? Dan kun je je altijd nog vergapen aan de jurken van de vrouwelijke personages. Suits duurde in totaal 9 seizoenen waarin heel veel 'fuck' werd gezegd.

Goliath op Prime Video

Billy Bob Thornton schittert in de hoofdrol als Billy McBride, een advocaat die worstelt met een alcoholprobleem en alles wat hij zich niet meer herinnert van zijn verleden. McBride wil gerechtigheid brengen in een wereld waar recht vooral voorbehouden lijkt aan de rijken der aarde. Net als The Lincoln Lawyer komt deze serie uit de koker van David E. Kelley.

Better Call Saul op Netflix

Een spin-off prequel van de gevierde serie Breaking Bad over Jimmy McGill die zichzelf na een leven als kleine oplichter opnieuw uitvindt als louche advocaat Saul Goodman, zeg maar het tegenovergestelde van Mickey Haller. Maar een beetje louche op z'n tijd is best lekker. En een dosis Bob Odenkirk is altijd goed. 

For Life op Videoland en Netflix

De serie For life is losjes gebaseerd op het levens van Isaac Wright Jr., die negen jaar cel kreeg voor drugsovertredingen, een rechtenstudie deed in de gevangenis en inmiddels een advocaat is. Een zeer bijzonder verhaal. In de serie heet de hoofdpersoon Aaron Wallace.

The Good Wife op Videoland

Alicia Florrick (Julianna Margulies) is de vrouw van Peter (Chris Noth), een hoge pief bij het Openbaar Ministerie. Maar hij komt terecht in een sex- en corruptieschandaal. Nu is het aan Alicia om brood op de plank te brengen en dat doet ze door advocaat te worden. Maar daar neemt lang niet iedereen haar serieus.  

Anatomy of a Scandal op Netflix

James (Rupert Friend) en Sophie Whitehouse (Sienna Miller) tot de elite van Groot-Brittannië. Sophie past thuis in Londen lekker op de kinderen terwijl James de populairste en meest begeerde minister van het kabinet is. Hun mooie leven wordt verstoord wanneer bekend wordt dat James er een verhouding op na hield met een medewerkster en daarna wordt het allemaal nog veel erger. James en Sophie worden meegesleurd in een schandaal dat hun hele leven op z'n kop zet. Een rechtszaak volgt en de vraag is of James onschuldig is of niet. 

Law & Order

Een klassieker op het gebied van politie- en rechtszaken die al 21! seizoenen meegaat. In het eerste deel van iedere aflevering proberen New Yorkse rechercheurs boeven op te pakken, in het tweede deel volgt de rechtszaak. Law & Order heeft ook nog allerhande spin-offs.