Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

7x meer series zoals de Netflix-hit Shadow and Bone

Series | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Vond je Shadow and Bone zo geweldig dat je niet kunt wachten op het tweede seizoen? Wij hebben 7 series gevonden die het wachten een stuk prettiger maken. Met monsters, magie en alles wat je je maar kunt wensen.

Shadowhunters op Netflix

Net als Shadow and Bone is Shadowhunters gebaseerd op een boekenserie: The Mortal Instruments van Cassandra Clare. In deze serie ontdekt tiener Clary Fray (net als Alina in Shadow and Bone) dat ze niet menselijk is gaat ze naar een toverschool om te lerenhoe ze op monsters en demonen moet jagen. 

Zet Shadowhunters op je kijklijst

The Irregulars op Netflix

In deze spin-off van de Sherlock Holmes-verhalen is Beatrice de leider van een groep kinderen dat een vreselijk werkhuis is ontvlucht en sindsdien maar op straat hun kostje bij elkaar scharrelt. Ze worden door dr. Watson ingehuurd om bovennatuurlijke misdrijven in Londen op te lossen en doen denken aan Kaz Brekker en zijn vrienden. 

Zet The Irregulars op je kijklijst

Cursed op Netflix

Over magie en monsters gesproken. Wat dat betreft krijg je zeker waar voor je geld met deze serie over Nimue. Ze maakt deel uit van een bosvolkje dat in hun bestaan bedreigd wordt en dus neemt Nimue het heft (of liever gezegd het zwaard) zelf maar in handen. Tovenaar Merlijn probeert te helpen, maar hij is meestal dronken. 

Zet Cursed op je kijklijst

Fate: The Winx Saga op Netflix

Ook deze serie gaat over een gewoon meisje dat speciale krachten blijkt te hebben en naar een toverschool wordt gestuurd. Bloom gaat naar een feeënkostschool waar ze vriendinnen maakt. Fate: The Winx Saga is wel een stuk grover dan de meeste andere series op dit lijstje. 

Zet Fate: The Winx Saga op je kijklijst

A Discovery of Witches op Videoland

Historicus en heks Diana Bishop, ontdekt in Oxford een manuscript genaamd Ashmole 782 dat wel eens hele grote gevolgen voor de mensheid zou kunnen hebben. Diana probeert de boel te ontcijferen en Matthew Clairmont biedt zijn hulp aan. Een probleem, Matthew is een vampier en die mixen niet lekker met heksen.

Zet A Discovery of Witches op je kijklijst

The Witcher op Netflix

Geralt van Rivia is een monsterjager, een zogenaamde 'witcher'. Hij trekt op met tovenares Yennefer van Vengerberg en prinses Cirilla 'Ciri' van Cintra. Samen beleven ze spannende avonturen met de nodige magie. 

Zet The Witcher op je kijklijst

The Magicians op Prime Video

Alweer iemand die naar school gaat om magie te leren. Ditmaal is het Quentin Coldwater. Daar ontdekt hij dat de magische wereld uit zijn favoriete kinderboek echt is en ook nog eens een bedreiging vormt voor de mensheid. The Magicians duurt 5 seizoenen, dus je kunt even vooruit. 

Zet The Magicians op je kijklijst

Meer weten over Shadow and Bone op Netflix? Lees ook onze review

The magicians

Fantasy | serie | 2015

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie