Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Het wordt een fijn 2022: deze nieuwe topseries zie je in januari en februari

Series | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

We hopen dat je een nieuwe agenda hebt gekregen met kerst, want met alle nieuwe series die 2022 voor je in petto heeft wordt het een druk jaartje. De series waar we de hoogste verwachtingen van hebben vind je in dit overzicht. Het aanbod is overweldigend, zeker als je beseft dat dit alleen nog maar de eerste twee maanden zijn van het nieuwe jaar!

Zaterdag 1 januari 

Plan coeur - seizoen 3 op Netflix

Het begon allemaal met Elise, die zich maar niet over de breuk met haar ex kon zetten. Haar vriendinnen huurden daarom een gigolo in, maar het klikte iets te goed tussen Elise en deze charmante Jules. Na de nodige romantische en komische perikelen lijken de twee aan het einde van het tweede seizoen eindelijk echt voor elkaar te kiezen. Hoe dat verder gaat zie je in seizoen drie, dat ook meteen het laatste wordt.

Lees ook: Dit zijn de tien beste Franse films en series op Netflix

Woensdag 5 januari

Rebelde - seizoen 1 op Netflix

Deze Mexicaanse kruising tussen Élite en Glee volgt de leerlingen van kostschool Elite Way, een kostschool voor getalenteerde rijkeluiskinderen. Een stel muzikaal begaafde kids richt de band RBD op om mee te doen aan een 'Battle of the Bands'. Er is ook een programma om kinderen uit armere milieus een kans te geven zich te ontplooien, maar niet iedereen is daar blij mee: de geheimzinnige organisatie La Logia probeert hen weg te jagen en de school 'puur' te houden. 

Lees hoe Rebelde werd gebaseerd op een dagelijkse soapserie die een grote hit was in Mexico

Vrijdag 14 januari

After Life - seizoen 3 op Netflix

In seizoen 2 van deze zwart-komische serie van en met Ricky Gervais ging het eindelijk wat beter met de depressieve Tony, maar de dood van zijn demente vader was een nieuwe tegenslag. De plaatselijke krant waar Tony en zijn zwager werken stond op het punt van omvallen en dan heeft Tony ook nog een flirt lopen met verpleegster Emma. Het zou leuk zijn wanneer die twee elkaar elkaar vinden in het derde en laatste seizoen.

Lees hoe de tweets van fans een inspiratie waren voor Ricky Gervais

Vrijdag 14 januari

Archive 81 - seizoen 1 op Netflix

In deze bovennatuurlijke horrorserie restaureert Dan Turner een collectie beschadigde videobanden uit 1994. Het gaat om het werk van filmmaker Melody Pendras. Dan wordt meegezogen in haar onderzoek naar een gevaarlijke sekte in het Visser-gebouw. Hij raakt langzamerhand geobsedeerd door Melody en wanneer hij en Melody een mysterieuze connectie krijgen, raakt Dan ervan overtuigd dat hij haar kan redden van het vreselijke lot dat haar 25 geleden ten deel viel. 

Ken je ook deze vijf spannende series op Netflix?

Vrijdag 21 januari

Servant - seizoen 3 op Apple TV+

Deze horrorserie uit de koker van M. Night Shyamalan gaat verder met een derde seizoen. Jonge ouders Dorothy en Sean Turner lijken eindelijk in alle rust van hun baby te kunnen genieten, maar natuurlijk liggen er weer duistere gevaren op de loer. Leden van religieuze gemeenschap van nanny Leanne drommen rond hun woning en geheimen uit het verleden borrelen naar boven. 

Horrorfan? Probeer dan deze tien horrorfilms op Netflix eens

Vrijdag 21 januari

As We See It - seizoen 1 op Amazon Prime Video

Huisgenoten Jack, Harrison en Violet zijn alle drie ergens in de twintig én ergens op het autistisch spectrum. Het leven is altijd even niet makkelijk voor de vrienden, die in de komische dramaserie As We See It worden gevolgd terwijl ze een baan zoeken (en proberen te houden), vriendschappen sluiten en verliefd worden. De hoofdrollen in deze achtdelige serie worden gespeeld door drie nieuwkomers.

As We See It werd gebaseerd op een populaire Israëlische serie

Vrijdag 21 januari

Ozark - seizoen 4 op Netflix

In het vierde en laatste seizoen van de misdaadserie over de lotgevallen van Marty en Wendy Byrde (Jason Bateman en Laura Linney) zijn de rollen aardig geschud. Sinds de dood van Ben, de broer van Wendy, heeft Ruth (Julia Garner) het helemaal gehad met de familie Byrde. Ze wil zelfstandig verder, wat Marty verdriet doet. Ondertussen speelt Wendy een steeds grotere rol in de misdaadwereld, en het is de vraag wat dat met haar doet.

Alles over het vierde seizoen van Ozark

Dinsdag 25 januari

Snowpiercer - seizoen 3 op Netflix

Seizoen 2 van de serie eindigde met een explosie die de trein met overlevenden in tweeën scheurde. Melanie werd vervolgens gered door de piratentrein van Layton. Alleen had de arme Melanie haar verblijf in een afgelegen onderzoekscentrum helaas niet overleefd. Of toch wel? Jennifer Connelly, die Melanie speelt, zal ook in het derde seizoen te zien zijn, dus blijkbaar is ze er nog. Nieuw dit seizoen is Archie Panjabi (bekend van The Good Wife) als Asha.

Snowpiercer krijgt na het derde in ieder geval ook nog een vierde seizoen

Woensdag 26 januari

The Sinner - seizoen 4 op Netflix

Harry Ambrose (Bill Pullman) is met pensioen maar dat betekent niet dat de voormalig rechercheur op zijn lauweren kan rusten. Hij probeert het wel, want Harry gaat met zijn vriendin op vakantie naar Hanover Island. Daar doet zich een drama voor waarbij de dochter van een prominente familie is betrokken. Deze Percy Muldoon (Alice Kremelberg) loopt pardoes van een klif af en Harry is ooggetuige. Daarom wordt hem gevraagd te helpen met het onderzoek.

Alles over het vierde seizoen van The Sinner

Donderdag 27 januari 

Chosen - seizoen 1 op Netflix

Het onopvallende Deense plaatsje Middelbo komt opeens op de kaart te staan als er een meteoriet neerstort. Toeristen stromen toe en er wordt een speciaal meteorietmuseum ingericht. De tieners van Middelbo merken echter dat er iets vreemds aan de hand is. Was het inderdaad een ruimtesteen die destijds is ingeslagen, of een buitenaards ruimteschip?

Hier vind je nog tien Scandinavische topseries op Netflix

Vrijdag 28 januari

Feria: La luz mas oscura - seizoen 1 op Netflix

Op een dag krijgen de Spaanse zussen Eva en Sofia een vreselijk bericht van de politie. In een oude lokale mijn zijn 23 dode lichamen aangetroffen. Het lijkt erop dat de leden van een sekte massaal zelfmoord hebben gepleegd in een dodelijk ritueel, en dat de ouders van de meisjes aan het hoofd stonden van deze groep. Die ouders zijn nu spoorloos verdwenen. Is het echt mogelijk dat de ouders van Eva en Sofia al die tijd monsters zijn geweest? 

Lees ook: Tien andere Spaanse topseries op Netflix

Vrijdag 28 januari

In from the Cold - seizoen 1 op Netflix

Tijdens een vakantie in Europa met haar dochter komt het leven van de Amerikaanse alleenstaande moeder Jenny Franklin (Margarita Levieva) op z'n kop te staan. Iemand met buitengewone eigenschappen laat een spoor van doden achter, en alleen Jenny kan deze moordenaar stoppen. Jenny was in haar verleden namelijk een Russische spion, die beschikt over dezelfde gaven. In from the Cold is een achtdelige spionagethriller.

Tien ijzersterke spionagefilms en -series op Netflix

Vrijdag 28 januari

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window - seizoen 1 op Netflix

Anna (Kirsten Bell) leidt een saai en routineus leven, totdat er een knappe man (Tom Riley) met een schattig dochtertje tegenover haar komt wonen. Anna knapt er helemaal van op, maar dan ziet ze een gruwelijke moord gebeuren. Of niet? Hoe dan ook: niemand gelooft haar. Deze nieuwe Netflix-serie neemt thrillers als The Girl on the Train en The Woman in the Window op de hak.

Lees onze recensie van The Woman in the Window

Vrijdag 28 januari

Mocro Maffia - seizoen 4 op Videoland

In seizoen 3 van Mocro Maffia ontstond er een nieuwe samenwerking tussen Paus (Achmed Akkabi), Tatta (Robert Hoog) en Potlood (Nasrdin Dchar). In de vierde reeks zien we hoe dat uitpakt. Het wordt ongetwijfeld weer een bloederige aangelegenheid. In dit seizoen doet ook het nieuwe personage Meltem haar intrede. Zij werd recentelijk geïntroduceerd in een korte film, waarin te zien was hoe de Turks-Nederlandse vrouw in de problemen kwam doordat haar vader geld van Paus leende. 

Lees meer over Meltem, de korte film over het nieuwe personage in Mocro Maffia

Vrijdag 28 januari

The Afterparty - seizoen 1 op Apple TV+

Deze misdaadcomedy vertelt het verhaal van een moord vanuit het oogpunt van acht verschillende verdachten. Op de middelbare school was Xavier (Dave Franco) een nerd, maar nu is hij een beroemde popster en acteur. Na de reünie van zijn middelbare school organiseert hij een afterparty in zijn gigantische villa. Helaas overleeft hij het feest zelf niet. Rechercheur Danner (Tiffany Haddish) moet uitzoeken wie van de acht idiote gasten de moord op zijn of haar geweten heeft.

Zin in meer detectives? Deze sterke detectiveseries vind je nu op Netflix

Dinsdag 1 februari

Raising Dion - seizoen 2 op Netflix

Deze sympathieke serie is een superheldendrama voor jonge kijkers. Het tweede seizoen van Raising Dion heeft dik twee jaar op zich laten wachten, maar komt dan eindelijk toch naar Netflix. Na de dood van haar man voedt Nicole haar zoontje Dion in haar eentje op. Als Dion op een dag superkrachten gaat vertonen, moet Nicole hem beschermen tegen de mensen die hem willen uitbuiten. 

Lees ook: De tien beste alternatieve superhelden op Netflix

Woensdag 2 februari

Oscuro deseo - seizoen 2 op Netflix

Met het tweede seizoen van Oscuro deseo wordt deze Mexicaanse serie afgesloten. Het verhaal draait om de dood van Brenda, de beste vriendin van rechtendocent Alma (Maite Perroni). Alma vertrouwt de zogenaamde zelfmoord van haar vriendin niet en vermoedt dat er vuil spel is gespeeld. Tijdens haar onderzoek blijkt dat alle betrokkenen een behoorlijk actief en gevarieerd seksleven hadden, en dat hielp het eerste seizoen enorm bij de kijkcijfers.

Behoefte aan wat hartstocht? Dit zijn de tien heetste erotische series en films op Netflix

Woensdag 2 februari

Suspicion - seizoen 1 op Apple TV+

Uma Thurman - bekend van Kill Bill en Pulp Fiction - speelt in Suspicion de rol van een voorname Amerikaanse zakenvrouw, die met haar zoon in een hotel in New York verblijft. Als zoonlief ontvoerd wordt, richt het politieonderzoek zich direct op vier Britse jongeren die op het bewuste tijdstip in hetzelfde hotel verbleven. Er wordt een klopjacht gestart, maar het viertal slaat op de vlucht.

Nog een spannende serie over een ontvoering: Clickbait

Woensdag 2 februari

Reacher - seizoen 1 op Amazon Prime Video

Jack Reacher (Alan Ritchson) is een voormalig onderzoeker van de militaire politie en leidt een bescheiden leven met weinig bezittingen en geen vast woon- of verblijfadres. Jack trekt de aandacht van de politie wanneer hij arriveert in een klein plaatsje in Georgia waar ze nog aan het bijkomen zijn van hun eerste moord in twintig jaar. Jack is de ideale verdachte. Het personage Jack Reacher is gebaseerd op de boeken van Lee Child en werd eerder in twee films gespeeld door Tom Cruise. 

Meer over Alan Ritchson, de hoofdrolspeler in de nieuwe serie Jack Reacher

Woensdag 2 februari

Sweet Magnolias - seizoen 2 op Netflix

Vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue wonen in het dorpje Serenity in South Carolina en steunen elkaar door dik en dun. Samen begonnen ze een spa voor vrouwen, zochten ze naar een nieuwe liefde, gingen ze naar de kerk en dronken ze cocktails. Het eerste seizoen eindigde met een cliffhanger. Maddies zoon raakte gewond bij een ernstig auto-ongeluk, maar er zat iemand in de auto die er nog ernstiger aan toe was. We weten alleen niet wie, maar in het langverwachte derde seizoen komt het antwoord.

Alles over het tweede seizoen van Sweet Magnolias

Maandag 7 februari

The Good Doctor - seizoen 5 op Videoland

De jonge chirurg Shaun Murphy (Freddie Highmore) gaat van het platteland naar de grote stad om te gaan werken in een prestigieus ziekenhuis. Een hele uitdaging, want de briljante Shaun is beter met de scalpel dan met zijn collega's. Het is dan ook een hele stap voor Shaun om te gaan trouwen met Lea (Paige Spara). Alle toestanden rond de planning van het huwelijk en de bruiloft zijn een belangrijk thema in seizoen vijf, maar natuurlijk komen er ook weer veel ziekenhuisperikelen voorbij.

Check ook deze top tien van leukste ziekenhuisseries

Vrijdag 11 februari

Inventing Anna - serie 1 op Netflix

Inventing Anna vertelt het waargebeurde verhaal van een journaliste die op het spoor komt van een oplichtster. Deze Anna Delvey geeft zich uit voor een rijke erfgename om het leven van rijke New Yorkers binnen te dringen en hen te bestelen. Naast Julia Garner (Ozark) als Anna zie je Laverne Cox (Orange Is the New Black) in een bijrol. Bedenker van de serie is Shonda Rhimes (Bridgerton).

Meer over Shonda Rhimes en haar nieuwe serie Inventing Anna

Vrijdag 18 februari

Severance - seizoen 1 op Apple TV+

Het bedrijf Lumon biedt zijn werknemers een unieke procedure waarmee het makkelijker wordt om werk en privé gescheiden te houden. Na een ingreep hebben de personeelsleden geen herinneringen meer aan hun werk zodra ze thuiskomen, en andersom herinneren ze zich niets over hun privébestaan wanneer ze inchecken op kantoor. De nieuwe serie Severance wordt geregisseerd door Ben Stiller. In de hoofdrollen zie je Adam Scott, Patricia Arquette, Christopher Walken en John Turturro.

Nog een leuke comedyserie van Apple TV+ over collega's op kantoor: Mythic Quest

Vrijdag 18 februari

The Marvelous Mrs. Maisel - seizoen 4 op Amazon Prime Video

Midge Maisel is altijd op zoek naar vrijheid. In het vierde seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel heeft ze de wind in de rug, want de jaren zestig zijn begonnen en dat brengt nieuwe kansen met zich mee voor de stand-upkomiek. Ze vertrekt op een nieuwe tournee en besluit tot grote schrik van manager Susie volledig haar eigen gang te gaan. Met haar baanbrekende en omstreden act dreigt ze wel te vervreemden van haar vrienden en familie.

Lees ook: Dit zijn de tien leukste comedyseries op Netflix

Vrijdag 25 februari

Vikings: Valhalla - seizoen 1 op Netflix

Vikings: Valhalla is het vervolg op Vikings en pikt de verhaallijn na 100 weer op. In de 11de eeuw hebben de Vikingen een groot deel van de Britse Eilanden veroverd en zich genesteld in Normandië. Het verzet van de Angelsaksen wordt echter steeds feller. Na de dood van koning Eduard de Belijder is er geen erfgenaam om de troon te bestijgen en steggelen drie krijgsheren om de macht. 

Lees hier alles over Vikings: Valhalla