Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dipje? Hier zijn tien opbeurende Netflix-series

Series | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Met de huidige avondklok kan iedereen wel een opkikker gebruiken. Dit zijn Netflix-series waar je gegarandeerd van opknapt.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Als secretaresse Erin was Ellie Kemper al een zonnestraaltje op kantoor in The office, en de actrice was dan ook de perfecte keuze voor de titelrol in Unbreakable Kimmy Schmidt. Kimmy wordt bevrijd uit een sekte waar ze vijftien jaar is vastgehouden. Ze weigert echter om als slachtoffer door het leven te gaan en maakt een frisse start in New York, waar ze al snel nieuwe vrienden maakt. De vier seizoenen van Unbreakable Kimmy Schmidt zijn grappig, sympathiek en een tikje maf. Op Netflix vind je ook een interactieve special van de serie.

Zet Unbreakable Kimmy Schmidt op mijn kijklijst

The good place 

Een sterfgeval is misschien een gek begin voor een feelgoodserie. Gelukkig ontwaakt Eleanor in een paradijs dat alleen bestemd is voor de meest rechtschapen mensen. En dat is raar, want ze heeft nou niet bepaald een voorbeeldig leven geleid. The good place is een heerlijke sitcom met een totaal originele insteek, interessante ethische dilemma's en een geweldige cast, onder wie Kristen Bell en Ted Danson. Aan het eind van het eerste seizoen pakt The good place uit met een verpletterende verrassing, en ook in de drie seizoenen daarna blijft het een feest.

Zet The good place op mijn kijklijst

Glee

Deze met prijzen overladen serie zit boordevol zang en dans, maar heeft ook veel drama en comedy te bieden. Alle muziek die voorbij komt werd gekozen door showrunner Ryan Murphy, die een perfecte balans vindt tussen shownummers en songs uit de hitparade. Het verhaal draait om de zangclub van een Amerikaanse middelbare school. Wie van musicals houdt, moet het uitbundige Glee absoluut een kans geven.

Zet Glee op mijn kijklijst

Modern family

Met seizoen 11 nam de familie Pritchett afscheid van de kijker. Gelukkig is Modern family een serie die je keer op keer opnieuw kunt bekijken. In deze mix van comedy en nepdocumentaire maak je kennis met Claire, haar man Phil en hun kinderen. Verder is er Claires broer Mitchel en diens vriend Cameron, en vader Jay en diens jonge, Colombiaanse vrouw Gloria. Modern family is altijd leuk en soms ontroerend. De Halloween-afleveringen zijn steevast meesterlijk.

Zet Modern family op mijn kijklijst

Friends 

Het laatste seizoen van Friends is al 18 jaar oud, en nog steeds is de serie mateloos populair. Fans van het eerste uur blijven de afleveringen opnieuw kijken, maar er is ook een hele nieuwe generatie die voor het eerst kennismaakt met Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe. In Nederland hebben we de mazzel dat Friends nog steeds op Netflix te zien is, want in veel landen is de serie uit de catalogus verdwenen. 

Zet Friends op mijn kijklijst

After life 

Ricky Gervais is niet de vrolijkste persoon en Tony, het personage dat hij speelt in After life, is depressief sinds zijn vrouw is overleden. Is dat nou echt een geslaagde voorzet voor een feelgoodserie? Jazeker, want ondanks zware thema's als dood, depressie en zelfmoordplannen is After life dankzij zijn sterke humanistische boodschap een van de meest warm menselijke series van het moment. Vrienden slepen Tony door zijn dal, en hij betaalt hen terug met zijn ongenadige maar altijd eerlijke inzichten.

Zet After life op mijn kijklijst

Grace and Frankie 

De al wat oudere Grace en Frankie zijn stomverbaasd als hun echtgenoten vertellen dat ze een echtscheiding willen. En helemaal als ze horen waarom. De schok en het verdriet maken gelukkig plaats voor wat moois: een warme vriendschap tussen de twee vrouwen, die prachtig worden gespeeld door acteerveteranen Jane Fonda en Lily Tomlin. Na zes seizoenen wordt Grace and Frankie in 2021 afgesloten met een laatste reeks afleveringen.

Atypical 

Als de autistische tiener Sam Gardner (Keir Gilchrist) aankondigt dat hij een vriendin wil zoeken, sleept dat zijn hele familie mee in dit nieuwe project. Daarbij leren alle gezinsleden wat over zichzelf en wordt Sam zelf steeds onafhankelijker. In Atypical worden mensen met autisme niet weggezet als raar of lachwekkend, maar in plaats daarvan kiest de serie voor een menselijke benadering. Tijdens de drie seizoenen die de serie momenteel telt is Atypical zowel door de kijkers als de recensenten omarmd.

Zet Atypical op mijn kijklijst

Brooklyn Nine-Nine 

In de VS is deze politiecomedy al zeven jaar een enorme hit, maar in Nederland blijft hij vreemd genoeg vrij onbekend. Toch is het absoluut aan te raden om eens een kijkje te nemen bij de agenten van dit politiebureau in Manhattan. De personages zijn briljant, de acteurs perfect gecast en de grappen landen altijd midden in de roos. Voordat je het weet is Brooklyn Nine-Nine je lievelingsserie.

Zet Brooklyn Nine-Nine op mijn kijklijst 

Virgin river

Heb je niet direct zin in een comedy, maar wil je even ontsnappen naar een plek waar het leven eenvoudiger is en romantiek altijd in de lucht hangt? Dan is Virgin river je ideale bestemming. Verpleegster Mel verhuist van de grote stad naar een afgelegen plaatsje om er een nieuwe start te maken. Dan ontdekt ze dat het plattelandsleven niet zo ongecompliceerd is als ze dacht. Na twee seizoenen heeft Virgin river, gebaseerd op de boekenreeks van Robyn Carr, ontelbare fans.

Zet Virgin river op mijn kijklijst