Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Series die lijken op Better Call Saul (en soms zelfs beter zijn)

Series | 9 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De laatste zes afleveringen van Better Call Saul staan op 11 juli op Netflix. Daarna zien we Jimmy McGilll/Saul Goodman niet meer terug. Maar gelukkig zijn er meer series over gladde oplichters, louche advocaten en drugs die meer dan de moeite waard zijn.

Mis je Breaking Bad in dit lijstje? Die staat er niet bij omdat je die vast al gezien hebt als Better Call Saul-fan.

The Lincoln Lawyer op Netflix

Net als Saul Goodman is Mickey Haller een advocaat met een discutabel verleden. Hij was ooit briljant, maar raakte na een ongeluk verslaafd aan pijnstillers en probeert nu zijn reputatie weer op te bouwen. Die kans krijgt hij wanneer een collega wordt vermoord en hij diens praktijk erft. Maar Mickey krijgt, net als Saul, ook te maken met misdaadpraktijken. 

Barry op HBO MAX

Een huurmoordenaar besluit acteur te worden nadat hij per ongeluk bij een acteerklasje terecht komt. Barry is soms grappig en luchtig, maar kan in een oogwenk veranderen in een bloedserieuze serie met diepgang. En hoofdpersoon Barry is soms heel erg sympathiek maar andere keren angstaanjagend. 

Show Me a Hero op HBO MAX

Nick Wasicsk is een voormalige politie-agent die nu in de gemeenteraad van een New Yorkse wijk zit en burgemeester wil worden. Hij raakt verstrikt in de bureaucratie wanneer hij werkt aan een project voor de ontwikkeling van sociale huurwoningen. Dat project kan op nogal wat tegenstand rekenen van de blanke bewoners die geen zin hebben in die goedkope huizen met bijbehorende huurders. Show Me a Hero zit vol met spannende rechtbank-scènes. 

Billions op Ziggo

Billions volgt de rijke bazen van hegde funds en de overheid die ze regels probeert op te leggen. En dat is allesbehalve saai. Bobby Axelrod (Damian Lewis) en openbaar aanklager Chuck Rhoades (Paul Giamatti) doen alles om elkaar het leven zuur te maken en dat levert spannende maar ook hele grappige televisie op. 

 

Animal Kingdom op Viaplay

Ellen Barkin speelt het hoofd van een criminele familie van wie de leden voornamelijk surfen, stelen en drugs gebruiken. De serie zit vol met actie, is lekker over de top en vooral heel vermakelijk. 

ZeroZeroZero op Netflix

ZeroZeroZero wordt beschouwd als een van de beste series van de laatste jaren. De hoofdrolspeler is drugs. We volgen de cocaïne vanaf de productie in Mexico, daarna gaan we door naar de distributie in de VS en tot slot wordt de boel verkocht door de Italiaanse maffia. Die drie verhalen worden prachtig uitgediept.  

Ozark op Netflix

En ook dit is een van de beste series van de afgelopen jaren. Als kijker ben je binnen de kortste keren verslingerd aan Marty en Wendy Byrde, die door een Colombiaans drugskartel worden gedwongen om onmogelijk grote hoeveelheden drugsgeld wit te wassen in de pittoreske Ozarks. Het duurt niet lang voordat het gezin Byrde slechter is dan het drugskartel waarvoor het werkt. 

Boardwalk Empire op HBO MAX

Fans van Better Call Saul vermaken zich vast prima met deze serie waarin Steve Buscemi gangster Nucky Thompson speelt. Nucky probeert zich staande te houden als leider tijdens de drooglegging in de jaren twintig in Atlantic City en krijgt te maken met historische maffiafiguren als Lucky Luciano en Al Capone. 

Justified op Viaplay

Justified is een totaal onbekende serie en dat is totaal onterecht. Raylan Givens is een marshall in Miami die na een schietpartij wordt overgeplaatst naar het rustige Harlan County in Kentucky, een plek waar hij opgroeide en veel mensen kent. En dat maakt zijn werk niet bepaald gemakkelijker. Justified is een hele sterke misdaadserie met humor. 

Succession op HBO MAX 

Dit is misschien wel de beste serie van de afgelopen jaren. Nog niet gezien? Doe dat dan als de wiedeweerga. In Succession speelt de ultrarijke familie Roy de hoofdrollen. Hoofd van de familie is Logan die ook de baas is van het mediabedrijf Waystar Royco. Maar het is alles behalve pais en vree bij de Roy's. Kinderen Kendall, Roman en Shiv gaan over lijken om pa op te volgen. De strijd om de macht is eindeloos fascinerend en de dialogen zijn fantastisch. En ondanks dat zo'n beetje alles personages in Succession rotzakken zijn, ga je toch van ze houden. 

Better Call Saul

Detective | serie | 2016

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie