Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alle series van Harlan Coben op Netflix

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De Amerikaanse schrijver Harlan Coben is een hitmachine. Coben schreef tot nu toe 31 boeken en die gingen 75 miljoen keer over de toonbank. Netflix heeft door dat die boeken ook heel goed te verfilmen zijn.

De 59-jarige Coben is gespecialiseerd in thrillers. En dan vooral thrillers waarbij de lezer voortdurend op het verkeerde been wordt gezet met talloze plotwendingen. En dat leverde tot nu toe deze vijf interessante series op die allemaal op Netflix staan. 

Safe

Michael C. Hall speelt de zorgzame Tom Delaney die alleen voor de opvoeding van zijn twee dochters staat sinds zijn vrouw is overleden aan kanker. Alles loopt in het honderd wanneer een van zijn dochters wordt ontvoerd. Natuurlijk gaat de politie op zoek naar haar, maar dat doet Tom (Michael C. Hall met een vet Brits accent) ook. En zo ontdekt hij dat zijn omgeving duistere geheimen herbergt. 

Zet Safe op je kijklijst

The Stranger

Adam Price (Richard Armitage) heeft een vrouw , twee zoons en een leuke baan. Wanneer alles goed gaat in een thrillerserie, dan is het natuurlijk wachten op ellende. En die komt er genoeg voor Adam. Hij wordt aangesproken door een vreemde vrouw die hem vertelt dat zijn echtgenote Corinne niet helemaal eerlijk is geweest. Zij fakete twee jaar geleden een zwangerschap en een miskraam. Dat Adam niet de enige is die bezoek kreeg van deze mysterieuze dame, ontdekt hij wanneer Corinne (Dervla Kirwan) verdwijnt nadat hij haar confronteerde met de leugen. Adam gaat naar haar op zoek en stuit op meer mensen die geheimen kregen te horen die zij of hun geliefden verborgen hielden

Zet The Stranger op je kijklijst

The Woods

Poolse serie over openbaar aanklager Pawel Kopiński (Grzegorz Damiecki) heeft een groot trauma in zijn leven. 25 jaar geleden was hij begeleider tijdens een jeugdkamp dat uitliep op een drama. Terwijl hij in het bos lag te vozen met z'n vriendinnetje Laura, verdwenen vier kinderen uit het kamp. Twee van hen werden al snel dood teruggevonden. De andere twee, Artur en Pawels zusje Kamila, bleven vermist. Maar dan krijgt Pawel een telefoontje, er is een vermoordde man gevonden die allerlei spullen op zak had die naar de openbaar aanklager wijzen. Pawel gaat kijken en herkent de dode man als de verdwenen Artur. Dit betekent dat Kamila ook nog zou kunnen leven! Naast die kwestie heeft Pawel ook nog te maken met een verkrachtingszaak die hij voor de rechter moet zien te brengen.

Zet The Woods op je kijklijst

El Inocente

Deze serie werd in Spanje gemaakt en gaat over Mateo (Mario Casas) die ooit een ruzie wilde sussen maar uit het gevecht kwam als een moordenaar. Dat leverde hem negen jaar cel op voor doodslag. Inmiddels is Mateo uit de gevangenis en getrouwd met Olivia (Aura Garrido) die zwanger is. Het stel staat ook nog op het punt om een huis te kopen. Maar net als Mateo helemaal tevreden is, krijgt Oliva een telefoontje dat alles op z'n kop zet. Zijn vrouw lijkt van alles voor hem te verbergen. 

Zet El Inocente op je kijklijst

Spoorloos/Disparu à Jamais

Omdat Harlan Coben wereldwijd populair is, werd deze serie in Frankrijk gemaakt. Hoofdpersoon Guillaume Lucchesi krijgt te maken met verdwijnende mensen. Hij heeft net verwerkt dat tien jaar geleden zijn geliefde Sonia en zijn broer Fred overleden na een vreselijke tragedie. En nu is zijn nieuwe vriendin Judith ineens foetsie. Guillaume zet alles op alles om haar te vinden en daardoor ontdekt hij zaken van zijn familie en vrienden die hij liever niet had willen weten. 

Zet Spoorloos op je kijklijst

Bij elkaar staan er dus vijf series op Netflix, en Videoland staat ook een verfilmde Harlan Coben-serie. Dat is The Five

Stay Close

Als je ziet hoeveel boeken Coben tot nu toe schreef, kun je er donder op zeggen dat er nog heel wat Harlan Coben-series gaan volgen. Netflix heeft er in totaal in ieder geval 14 besteld. Degene die in de pijplijn zit, is Stay Close met James Nesbitt en Richard Armitage. En ook in die serie komen er natuurlijk allerlei duistere geheimen naar boven.