Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

7 series en films die lijken op The Queen's Gambit

Series | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

The queen's gambit trok 62 miljoen kijkers in een maand tijd. Maar de serie over schaakwonder Beth Harmon duurt slechts 1 seizoen. Meer zit er niet in. Wij zorgen dat je toch door kunt kijken met deze 7 films en series die lijken op The queen's gambit.

1. The Marvelous Mrs. Maisel (2017) Prime Video

Net als The The Queen's Gambit speelt deze serie zich af in de jaren 50 en zestig en ook hier zien die decennia er prachtig uit. En net als The queen's gambit gaat The Marvelous Mrs. Maisel over een bijzondere vrouw.  Huisvrouw Midge Maisel ontdekt dat ze talent heeft voor for stand-up comedy. De serie is grappig, zit vol met leuke personages en is lekker weg te bingen. 

Zet The marvelous mrs. Maisel op je kijklijst

 

2. Mrs. America (2020) Ziggo

Beth Harmon moet het zien te rooien in een mannenwereld, net als de vrouwen in deze serie die strijden voor vrouwenrechten. Mrs. America speelt zich af in de jaren zeventig en heeft topactrice Cate Blanchett in de hoofdrol. 

Zet Mrs. America op je kijklijst


3. Queen of Katwe (2016) Disney+

Lupita Nyong'o en David Oyelowo spelen de hoofdrollen in deze film over het arme Ugandese meisje Phiona Mutesi wier leven drastisch verandert wanneer ze leert schaken. Ze wint wedstrijd na wedstrijd en schaakt zich een weg uit de sloppenwijken.  

Zet Queen of Katwe op je kijklijst


4. Godless (2017) Netflix

In deze westernserie wordt het plaatsje La Bell in New Mexico grotendeels gerund door vrouwen nadat de mannen omkwamen bij een ongeluk in de mijn. Bandiet Frank Griffin is op zoek naar een van zijn mannen, Roy Goode, houdt zich schuil in La Belle nadat hij gestolen heeft van Frank. En dat veroorzaakt nogal wat onrust. Thomas Brodie-Sangster (Benny in The Queen's Gambit) doet mee als Whitey Winn, de hulpsheriff van het dorp die samen met de vrouwen vecht tegen Frank Griffin. 

Zet Godless op je kijklijst


5. Mad Men (2007) Prime Video

Als je Mad men nog niet gezien hebt, moet je die echt op je kijklijst zetten. De serie zie er, net zoals The queen's gambit, prachtig uit, en speelt zich af in dezelfde tijd. Jon Hamm speelt de New Yorkse reclameman en womanizer Don Draper die een geheim met zich meedraagt. Elisabeth Moss en Christina Hendricks proberen te overleven in deze mannenwereld. 


6. Mozart in the Jungle (2014) Prime Video

Deze serie gaat niet over schaken maar wel over de competitieve wereld van de orkesten. Ook een wereld die niet zo heel bekend is. Hailey Rutledge (Lola Kirke) speelt hobo en wil niets liever dan in het New York Symphony spelen. Gael Garcia Bernal speelt de dirigent met diva-neigingen. Mozart in the jungle neigt meer naar komedie dan drama en kijkt lekker weg. 

Zet Mozart in the jungle op je kijklijst


7. Geri's game op Disney+ (1997)

Korte animatiefilm over een oude man die vals speelt om een potje schaak te winnen. De grap is dat hij tegen zichzelf speelt. Deze bijzondere film duurt slechts vier minuten en won een Oscar omdat ie geweldig is. En je kunt 'm op Disney+ kijken maar ook gewoon hieronder.