Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit zijn de series waar we het meest naar uitkijken in 2022

Series | 19 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Netflix en de andere streamingdiensten hebben enorm veel nieuwe films en series in de planning staan voor 2022. Wij doken in al het nieuwe materiaal en zochten de pareltjes uit. Dit zijn de series die je dit jaar echt moet zien!

Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities (Netflix)

Achtdelige serie ontsproten uit het brein van de beroemde regisseur Guillermo del Toro. Iedere aflevering speelt zich af in een totaal andere wereld in een mix van horror, magie en gotische invloeden. Volgens Del Toro wordt dit iets wat we nooit eerder zagen. Andrew Lincoln, F. Murray Abraham en Luke Roberts zijn een paar van de hoofdrolspelers. 

Inventing Anna (Netflix)

Inventing Anna gaat over een ambitieuze journaliste die het verhaal van Anna Delvey onderzoekt. Anna is zogenaamd een Duitse erfgename, een Instagram influencer en een oplichtster die van de rijken van New York een fortuin heeft gestolen. Oh ja, ze zit ook in de gevangenis. Terwijl de journaliste haar verhaal schrijft, krijgen zij en Anna een band. Het hele verhaal is ongelooflijk maar echt gebeurd. De rol van Anna wordt in de serie gespeeld door Julia Garner. 

Monster: The Jeffrey Dahmer Story (Netflix)

Ryan Murphy maakte al veel moois voor Netflix en deze miniserie over de Amerikaanse seriemoordenaar Jeffrey Dahmer is zijn nieuwste project. In de serie wordt het verhaal verteld door de ogen van zijn slachtoffers. In totaal vermoordde de Amerikaan 17 mannen en jongens. Voor hij echt werd gepakt, arresteerde de politie hem meerdere malen, maar Dahmer werd telkens vrijgelaten. Evan Peters speelt de hoofdrol. 

Resident Evil (Netflix)

Het computerspel Resident Evil kwam in 1996 op de markt en verkocht in de loop der jaren meer dan 100 miljoen spellen. Hoog tijd voor een serie. De Netflix-serie bevat twee tijdlijnen. In de eerste verhuizen de twee 14-jarige zusjes Jade en Billie Wesker naar New Raccoon City, een nieuwe zakenstad. Hoe meer tijd de zusjes er spenderen, hoe meer ze door hebben dat er veel meer achter de stad schuilt dan gedacht en dat hun vader vreselijke geheimen voor ze verbergt. De tweede speelt zich tien jaar in de toekomst af, wanneer er nog maar 15 miljoen mensen over zijn op aarde. Die leven samen met 5 miljard monsters.

The Sandman (Netflix)

Live-action versie van het gelijknamige stripverhaal met Tom Sturridge in de hoofdrol als Morpheus Tom Sturridge), de heerser van de droomwereld. Hij is na zeventig jaar ontsnapt uit de gevangenis op aarde en gaat nu op zoek naar alles wat hij nodig heeft om de droomwereld te herbouwen. 

She-Hulk (Disney+)

Alweer een Marvel-serie, ditmaal met Tatiana Maslany als Jennifer Walters die advocaat is gespecialiseerd in zaken met superhelden. Ze is ook de nicht van Bruce Banner, die we beter kennen als de Hulk. Ze krijgt een bloedtransfusie van Bruce en ja hoor, daarna heeft Jennifer ook speciale krachten. De Hulk himself (Mark Ruffalo) komt, net als diens aartsvijand the Abomination (Tim Roth), ook langs.

The Shining Girls (Apple TV+)

Series met actrice Elisabeth Moss erin zijn zonder uitzondering goed, dus we verwachten veel van The Shining Girls, een verfilming van het boek uit 2013 van Lauren Beukes. Elisabeth Moss regisseert de serie en speelt Kirby, een journaliste die een brute aanranding overleefde en nu wraak wil op haar aanvaller. Maar dat is niet zo gemakkelijk aangezien de aanvaller een tijdreiziger is. 

The Summer I Turned Pretty (Amazon Prime Video)

To All the Boys I’ve Loved Before was een grote hit voor Netflix en nu hoop Prime Video hetzelfde te bereiken met een eerder boek van schrijfster Jenny Han. Zij schreef ook de pilot voor de serie die gaat over een driehoeksverhouding tussen een jong meisje Isabel (Lola Tung) en broers Conrad (Christopher Briney) en Jeremiah (Gavin Casalegno).

That '90s Show (Netflix)

That 90's Show is vanzelfsprekend een vervolg op de populaire serie That ’70s Show. Kurtwood Smith en Debra Jo Rupp spelen hun vertrouwde rollen als Red Forman and Kitty Forman. That ’90s Show speelt zich af in Wisconsin in 1995 en gaat over Leia Forman, dochter van Eric (Topher Grace) en Donna (Laura Prepon) die haar grootouders bezoek en een band krijgt met een nieuwe generatie kinderen in het plaatsje Point Place. 

Wednesday (Netflix)

De 16-jarige dochter uit The Addams Family zit op de Nevermore Academy en deze Wednesday (Jenna Ortega) moet al haar krachten aanspreken om moorden te voorkomen, om een 25-jaar oud moord mysterie op te lossen en om het leven van een 16-jarige te leiden. 

Willow (Disney+)

In de avonturenfilm Willow (1988) speelde de kleine Warwick Davis de eenvoudige boer Willow Ufgood die een baby beschermt tegen een boze koningin/heks Bavmorda. Zij was ervan overtuigd dat de baby haar ondergang zou worden en wilde het arme kind dus zo snel mogelijk een kopje kleiner laten maken. Ook in de serie is Warwick Davis weer te zien. De rest van de cast is nieuw. 

The Witcher: Blood Origin (Netflix)

The Witcher: Blood Origin speelt twaalf eeuwen voor de gebeurtenissen in de hoofdreeks en vertelt hoe de wereld van de mensen en die van de elfen en monsters met elkaar in botsing zijn gekomen. Deze 'conjunction of the spheres' is een belangrijk thema in de wereld van The Witcher, waar vaak naar wordt verwezen. Het opvallendste gezicht in de serie is dat van Michelle Yeoh.

Lord of the Rings (Amazon)

De nieuwe serie speelt in hetzelfde universum als Peter Jacksons filmtrilogieën The Lord of the Rings en The Hobbit, die gebaseerd zijn op de boeken van J.R.R. Tolkien. Alleen al voor de rechten telde Amazon bijna 250 miljoen dollar neer. Daarmee haalde men geen kant-en-klaar verhaal in huis - de serie is niet gebaseerd op een bestaand boek - maar het recht om gebruik te maken van namen, plaatsen en verhaalelementen uit de boeken van Tolkien. De productie van de serie zelf, waarvan voorlopig vijf seizoenen zijn gepland, gaat naar schatting nog eens een miljard dollar kosten. Tussen de acteurs zitten veel onbekende jonge talenten.