Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze tien series op SkyShowtime wil je beslist niet missen

Series | 2 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: SkyShowtime
©
Foto: SkyShowtime

Je hebt een abonnement op SkyShowtime genomen, die levenslange korting van 50% opgestreken en nu kan het kijken beginnen! Maar wat kijk je het eerst op deze nieuwe streamingdienst? Hier zijn alvast tien topseries die je zeker niet wil missen.

Yellowstone

De parel in de kroon van SkyShowtime is Yellowstone, een moderne westernserie uit de pen van Taylor Sheridan (Hell or High Water). Maak kennis met de familie Dutton, eigenaars van de grootste ranch in de VS. Dat wil John Dutton (Kevin Costner) ook graag zo houden, maar activisten, indianen en projectontwikkelaars hebben het op zijn grond begrepen. Bijna alle leden van de familie Dutton en hun aanhang zijn halve sociopaten en daardoor is er nooit een saai moment. De eerste vier seizoenen vind je op SkyShowtime, seizoen vijf gaat binnenkort van start.

Escape at Dannemora

Eindelijk is deze briljante serie ook in Nederland te streamen! Voordat Ben Stiller het bejubelde Severance maakte voor Apple TV+ maakte hij de knappe gevangenisthriller Escape at Dannemora, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De veroordeelde moordenaars Richard Matt en David Sweat (Benicio del Toro en Paul Dano) smeden een plan om uit de gevangenis te ontsnappen en schakelen de hulp in van gevangeniswerker Tilly Mitchell (Patricia Arquette). Net als je als kijker begint mee te leven met de mannen herinnert de serie je nog even fijntjes aan wat ze op hun kerfstok hebben, maar misschien is Tilly nog wel het grootste monster in de serie. Een absolute aanrader.

Halo

Pablo Schreiber kroop in het hightech uniform van Master Chief John-117 voor deze gelikte verfilming van het gelijknamige computerspel. In het jaar 2552 vallen de aliens van de Covenant een nederzetting aan op de planeet Madrigal. John ontfermt zich over de enige overlevende, de jonge Kwan Ha, en ontdekt dat hij een bijzondere band heeft met de relieken waar de aliens naar op zoek zijn. Reken op indrukwekkende gevechtsscènes en special effects in deze onderhoudende sf-serie. Een tweede seizoen is al in de maak.

Let the Right One In

Het boek van de Zweedse schrijver John Ajvide Lindqvist kreeg al een verfilming in Scandinavië en in Amerika voordat het werd bewerkt tot deze tv-serie. Mark Kane keert terug naar New York met zijn twaalfjarige dochtertje Eleanor, dat nooit buitenkomt en het zonlicht mijdt. Hun buurjongen en zijn moeder, een doortastende rechercheur, beginnen te vermoeden dat er wat eigenaardigs aan de hand is met de vader en dochter. 

The Offer

Het maken van The Godfather had heel wat voeten in de aarde. Deze serie vertelt hoe Albert S. Ruddy (Miles Teller) zich ten doel stelt op Mario Puzo's bestseller verfilmd te krijgen. Als maffiabaas Joe Colombo lucht krijgt van het plan, doet deze er alles aan om het te dwarsbomen. Hij kan namelijk niet gebruiken dat de maffia door Hollywood een slechte naam zou krijgen. Deze serie zit zo overvol met verhaallijnen, subplots en personages dat je gemakkelijk de draad verliest, maar desondanks is het heerlijk kijkvoer.

1883

Deze spin-off en prequel van Yellowstone laat zien hoe de familie Dutton belandde op het stuk grond dat later de Yellowstone-ranch zou worden. Na de Amerikaanse Burgeroorlog voegen de Duttons zich bij een karavaan van huifkarren met Europese immigranten. Allemaal hopen ze op een beter leven in Oregon. Deze tiendelige serie is een schitterende western met gastrolletjes van Tom Hanks, Billy Bob Thornton en scenarist Taylor Sheridan, die het maar niet kan laten om in zijn eigen series op te duiken.

Star Trek: Strange New Worlds

Veel Star Trek-fans van de oude stempel zijn op zijn zachtst gezegd ontevreden over de koers die Star Trek: Discovery heeft gekozen, en ook Star Trek: Picard krijgt de handen niet echt op elkaar. Gelukkig is dat allemaal snel vergeten dankzij Star Trek: Strange New Worlds. Met kapitein Christopher Pike (Anson Mount) aan het roer van de USS Enterprise is deze prequel van de originele Star Trek-serie trouw aan alles waar de fans prijs op stellen. De laatste aflevering van het eerste seizoen loopt zelfs parallel aan de aflevering Balance of Terror uit de originele serie. Wat wil een Trekkie nog meer? Seizoen twee is al in de maak.

American Gigolo

De gelijknamige film uit 1980 met Richard Gere vormde de inspiratie voor deze serie. Julian Kaye heeft vijftien jaar in de gevangenis gezeten wegens moord als hij alsnog van alle blaam wordt gezuiverd en op vrije voeten wordt gesteld. Hij probeert een nieuwe carrière op te bouwen als gigolo in Los Angeles, en hoopt ondertussen uit te zoeken wie er achter de valstrik zat die hem in de gevangenis deed belanden. De hoofdrol in de serie is voor Jon Bernthal (The Punisher, We Own This City), die wordt bijgestaan door onder anderen Gretchen Mol en Rosie O'Donnell.

A Friend of the Family

In de jaren zeventig wordt het gezin van Bob en Mary Ann Broberg goede vrienden met de Berchtolds: Robert en Gail en hun zoons. Al snel krijgt Robert Berchtold (Jake Lacy) een iets te warme belangstelling voor Jan, de oudste dochter van de Brobergs. Hij probeert haar los te weken van haar ouders, doet zijn best om Bob en Mary Ann uit elkaar te drijven en gaat er in 1974 met Jan vandoor. Het meisje is dan twaalf jaar oud. Het meest bizarre van het ongelooflijke verhaal van deze miniserie is nog wel dat het allemaal waargebeurd is.

Mayor of Kingstown

Taylor Sheridan knalt de scenario's in zo'n hoog tempo uit zijn typemachine dat hij hard op weg is om de Ryan Murphy van SkyShowtime te worden. Ook deze serie komt uit Sheridans koker. Jeremy Renner speelt Mike McLusky, die de positie van zijn broer overneemt als de machtigste man in Kingstown, Michigan. Het enige waar in deze plaats geld mee te verdienen is, is de gigantische lokale gevangenis. De serie behandelt actuele thema's als kansenongelijkheid, racisme en corruptie.

Yellowstone

Drama | serie | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Halo

Actie | serie | 2022

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Gerelateerde video