Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

8 Series op Netflix die lijken op Ragnarok

Series | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het tweede seizoen van de serie Ragnarok is een doorslaand succes op Netflix. Heb je de nieuwe reeks uitgekeken? Dan is een van de volgende series misschien iets voor je.

In Ragnarok ontdekt de schijnbaar doodgewone scholier Magne dat er een strijd gaande is tussen goden en reuzen, en dat het einde der tijden misschien wel nabij is. Bovendien heeft Magne zelf een belangrijke rol te spelen in de uitkomst van de strijd omdat hij over superkrachten beschikt.

De volgende 8 series hebben veel gemeen met Ragnarok en zitten ook vol met bovennatuurlijke verschijnselen of mythologie

Vikings

We volgen het verhaal van de legendarische Viking Ragnar Lothbrok en zijn weg naar de macht. Vikings is het beste van twee werelden want het combineert echte historische feiten met drama. Je krijgt dus seks, geweld en een dosis Viking-cultuur. En dat allemaal in 1 serie. 

Zet Vikings op je kijklijst

Invisible City

Een Netflix-original over rechercheur Erik die te maken krijgt met de wereld van mythen en legenden wanneer zijn vrouw Gabriela op mysterieuze wijze vermoord wordt in een bos. Er zijn helemaal geen aanwijzingen en ook de oorzaak van de brand is onbekend waardoor de zaak onopgelost blijft. Wanneer een roze dolfijn aanspoelt aan de kust, gebeuren er ineens heel veel bijzondere dingen. Ook van deze serie steek je wat op want er komt veel Braziliaanse folklore aan te pas. 

 

The Umbrella Academy

De broers en zussen Hargreeves hebben allemaal hun eigen superkracht en daarmee moeten ze met enige regelmaat de wereld zien te redden. The umbrella academy is leuk, grappig, aanstekelijk, gewelddadig en spannend. En wat heel bijzonder is: het tweede seizoen is nog beter dan het eerste. Dit is de perfecte serie om lekker weg te bingen.

Zet The Umbrella Academy op je kijklijst

The OA

De blinde Prairie Johnson is 7 jaar vermist geweest wanneer ze plots opduikt en weer kan zien. Haar adoptie-ouders zijn blij, maar begrijpen niet dat Prairie zich ineens The OA noemt, verontrustende littekens op haar rug heeft en niet wil vertellen waar ze al die tijd is geweest. Dat doet ze alleen aan een groepje van vijf misfits met wie ze iedere avond samenkomt in een verlaten huis. Prairie vertelt haar nieuwe vrienden dat ze al die tijd met nog een paar mensen gevangen is gehouden door een gestoorde wetenschapper die onderzoek doet naar bijna dood ervaringen. The OA is nogal vreemd maar soms heel lekker. 

Riverdale

Serie over tiener Archie Andrews, zijn vrienden Betty, Jughead en Veronica die allemaal in het dorpje Riverdale wonen. En dat is een plek waar je beter maar ver van kunt blijven want het is er bepaald niet pluis. 

Zet Riverdale op je kijklijst

Chilling Adventures of Sabrina

De tiener Sabrina Spellman is half heks. Haar moeder is een gewoon mens, maar haar vader is een tovenaar. Sabrina is niet onsterfelijk maar heeft wel bovennatuurlijke krachten, die zich op haar 16de beginnen te openbaren. Ze woont in het plaatsje Greendale bij haar tantes Hilda en Zelda, die allebei heks zijn. Voor de buitenwereld moet Sabrina haar krachten verborgen houden.

Zet Chilling Adventures of Sabrina op je kijklijst

The Last Kingdom

The Last Kingdom speelt zich een paar decennia na Vikings af en ook deze serie is een combinatie van geschiedenis en fictie. Ditmaal gaat het over de jonge, Saksische Uhtred die gevangen wordt genomen door de Denen. Eerst als slaaf, maar al snel wordt hij geaccepteerd en gezien als een van de Vikingen. 

Zet The Last Kingdom op je kijklijst

October Faction

Serie over monsterjagers Fred en Deloris. Als de vader van Fred is overlijdt, verhuizen de twee samen met hun tweeling Geoff en Viv naar New York. Daar moeten de twee hun identiteit verborgen houden en blijkt de plek waar ze wonen heel veel geheimen te bevatten. 

Zet October Faction op je kijklijst

Ragnarok

Fantasy | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie