Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Thrillermysterie Saint X komt dit voorjaar naar Disney+

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

Tijdens een idyllische vakantie op een Caraïbisch eiland verdwijnt de Amerikaanse studente Alison spoorloos. Haar zusje Emily is dan zeven jaar oud. Jaren later besluit Emily uit te zoeken wat er destijds met haar zus is gebeurd. De serie Saint X werd gebaseerd op het gelijknamige boek van Alexis Schaitkin en is binnenkort te zien op Disney+.

Via verschillende tijdlijnen vertelt Saint X het mysterieuze verhaal van de dood van Alison (West Duchovny), die jaren geleden om het leven kwam tijdens een familievakantie. Langzaam doet de serie uit de doeken wat er precies is gebeurd, en tegelijkertijd zien we Alisons haar jongere zus Emily (Alycia Debnam-Carey) begint aan een gevaarlijke missie om de dood van Alison op te lossen.

Saint X

De hoofdrol van Emily wordt in Saint X gespeeld door Alycia Debnam-Carey, die je misschien kent als hoofdpersoon Alicia uit Fear the Walking Dead. Eerder was de jonge actrice ook te zien in The 100. Haar onder raadselachtige omstandigheden overleden zus Alison is een rol van West Duchovny. West is de dochter van het acteursechtpaar David Duchovny en Téa Leoni: in sommige kringen heet dat een 'nepo baby'.

Trailer

De serie Saint X krijgt acht afleveringen. De komende weken verschijnen die één voor één op de Amerikaanse streamingdienst Hulu, en het ziet ernaar uit dat ze op 7 juni allemaal tegelijk in de catalogus van Disney+ belanden. In de trailer krijg je alvast een voorproefje van het nieuwe thrillerdrama.