Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: true crime-docu Mijn Vader de Hasjkoning op Videoland is de moeite waard

Series | 3 maanden geleden | Janine van Rooden

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

True crime-documentaires schieten als paddenstoelen uit de grond. Als je een liefhebber van dit genre bent kun je momenteel je geluk niet op. En met Mijn Vader de Hasjkoning op Videoland is er weer een must-see bij gekomen!

Het verhaal

Jan 'De Pinda' Falize verdient in de jaren 80 goud geld met zijn bloemen- en autohandel, maar het verlangen om nog meer knaken te maken laat hem niet los. Als zich op een dag een vriend bij hem meldt met een partij hasj ziet Jan een gat in de markt: hij begint met het opbouwen van een hasjhandel dat later een imperium wordt.

De drugsbaron weet jarenlang uit handen te blijven van politie en justitie. Hij ziet daarom zijn kans schoon om van zijn pensioen vol gouden bergen te gaan genieten en 'de zaak' zorgeloos over te dragen aan zijn zoon Will, die hij vanaf jongs af aan al bij zijn criminele praktijken betrekt.

Maar dan gebeurt er iets wat de wereld van 'De Pinda' en zijn gezin op z'n kop zet en waardoor Will zich afvraagt of het overnemen van het drugsimperium van zijn vader wel zo'n goed idee is.

Conclusie

Mijn Vader de Hasjkoning bestaat uit twee afleveringen van ongeveer 30 minuten en kijkt daardoor lekker snel weg. Het verhaal gaat niet alleen over de spannende criminele zaken van Jan, maar ook over zoon Will die met zichzelf worstelt door de harde persoonlijkheid en wereld van zijn vader. En dat geeft er een extra laag aan. Als kers op de taart komt ook Jan 'De Pinda' Falize zelf aan het woord. Dat maakt deze true crime-documentaire een compleet verhaal.

Score

4 van de 5 sterren.

Mijn vader de hasjkoning

Misdaad | informatief | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie