Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De 10 beste remakes van klassieke tv-series

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Binnenkort zie je op Netflix het nieuwe seizoen van Dynasty, een remake van de klassieke tv-serie uit de jaren tachtig. Door de jaren heen hebben heel wat series een tweede jeugd gekregen, soms met succes en soms... niet zo erg. Wij hebben de tien beste remakes en reboots van klassieke series voor je opgesnord en op een rijtje gezet. Stream ze!

Dynasty

In de jaren tachtig vochten de prime time soapseries Dallas en Dynasty om de kijkcijfers. Ook in Nederland smulden we van de vetes tussen de steenrijke ondernemersfamilie Carrington en Colby, en de fitties tussen Krystle en Alexa. Geen truc of cliffhanger werd geschuwd om de kijker vast te houden tot de volgende week. De remake uit 2017 is in Nederland te zien op Netflix, waar het vooral mikt op jongvolwassenen, en met succes. De focus in deze nieuwe versie ligt op Fallon, de dochter van de steenrijke Blake Carrington, die haar stiefmoeder probeert te verjagen en een band smeedt met Jeff Colby, haar vaders grootste concurrent.

Zet Dynasty op je kijklijst

Battlestar Galactica

In 1978 probeerde de tv-serie Battlestar Galactica een graantje mee te pikken van het succes van Star Wars. De serie was helemaal niet slecht en verplicht kijkvoer voor sf-fans in die tijd. Toen in 2003 het plan ontstond om de serie nieuw leven in te blazen, pakte dat verrassend goed uit. De special effects waren natuurlijk aanzienlijk beter, maar ook heeft de nieuwe versie interessantere personages en sterke verhaallijnen. Wat ook heeft geholpen is dat de vijandige blikken Cylons uit het origineel zijn vervangen door geavanceerde modellen met vrouwelijke vormen. De remake kan de oude fans bekoren, maar heeft ook veel jongere liefhebbers. Onderstaande leader is van de serie uit de jaren zeventig.

Zet Battlestar Galactica op je kijklijst

House of Cards

Voordat de politieke thrillerserie House of Cards in 2013 op Netflix verscheen, was het een BBC-serie. In 1990 maakte de Britse omroep een verfilming van het gelijknamige boek van Michael Dobbs, dat een satirische kijkje gaf in de politieke keuken van Thatchers regering. De serie werd enorm goed ontvangen, maar bleef buiten Groot-Brittannië vrij onbekend. Netflix verplaatste de actie naar het Witte Huis en maakte er een serie van die internationaal meer aansprak, mede door de briljante hoofdrol van Kevin Spacey (zie onderstaande trailer). De allereerste 'Netflix original' werd een groot succes.

Zet House of Cards op je kijklijst

Lost in Space

De tv-serie Lost is Space is enorm oud. Zo oud, dat het eerste seizoen alleen in zwart-wit is uitgezonden. De serie over de avontuurlijke ruimtefamilie Robinson stamt uit 1965, toen er nog nooit een mens op de maan had gestaan. Het verhaal van de originele serie speelt in 1997 en in dat jaar is de kolonisatie van de ruimte in volle gang. Ambitieus, maar niet heel realistisch, en dus verplaatste Netflix het verhaal naar 2046 toen het de serie een verjongingskuur gaf. Natuurlijk ziet de serie er veel beter uit dan het origineel, wat misschien betekent dat de tv-technologie de afgelopen vijftig jaar meer vooruitgang heeft geboekt dan de ruimtevaart.

Zet Lost in Space op je kijklijst

Charmed

De originele serie Charmed over de avonturen van drie jonge, goedaardige heksen liep van 1998 tot en met 2006. Met hun magische krachten beschermen de meiden onschuldige mensen tegen demonen en boze tovenaars. De serie was een hit dankzij de soap-achtige verhalen en de populaire cast van Holly Marie Combs, Alyssa Milano en Shannen Doherty, die na drie seizoenen plaats maakte voor Rose McGowan. Charmed werd een cultserie. De reboot uit 2018 is wat meer van deze tijd, met een diverse cast, lhbt-thema's en een licht feministische toon. Ook deze nieuwe versie is al aan zijn vierde seizoen toe.

Zet het originele Charmed op je kijklijst

Zet de reboot van Charmed op je kijklijst

Fate: The Winx Saga

Heel wat meiden groeiden op met de Italiaans-Amerikaanse tekenfilmserie Winx Club, die vanaf 2004 op Nickelodeon werd uitgezonden. In de serie gebruikt een groep feeën hun bijzondere krachten om de aarde te beschermen. Netflix stak de serie in een nieuw jasje met actrices van vlees en bloed. De recensenten vonden het helemaal niks, maar recensenten zijn dan ook zelden tienermeisjes. Die doelgroep smult van Fate: The Winx Saga, dat hoog scoorde in de Netflix Top 10 en wordt beloond met een tweede seizoen.

Zet Fate: The Winx Saga op je kijklijst

 

Fuller House

De sitcom Full House was misschien geen verplichte kost in de jaren tachtig, maar omdat er geen bal op tv was keek je toch maar. Het verhaal draaide om weduwnaar Danny Tanner (Bob Saget), die zijn drie dochters probeert op te voeden. Hij krijgt gelukkig hulp van zijn zwager Jesse (John Stamos) en zijn beste vriend Joey (Dave Coulier). De hele serie en alle personages waren vooral erg braaf. In de reboot Fuller House van Netflix keert de originele cast terug in bijrollen, maar de serie draait om Danny's dochter D.J., die weduwe is geworden en drie zoons moet opvoeden. Veel kijkers knapten af op het flauwe idee, maar toch heeft de serie ook zijn fans, want er zijn vijf seizoenen van gemaakt.

Zet Fuller House op je kijklijst

Hawaii Five-0

Een politieserie op Hawaii: dit briljante idee hield het vanaf de eerste uitzending in 1968 maar liefst twaalf seizoenen vol. Tegenwoordig is de oorspronkelijke versie van Hawaii Five-0 niet meer zo bijzonder, afgezien dan van het pakkende muzikale thema waarmee de afleveringen begonnen. Dat muziekje werd dan ook gehandhaafd in de remake die vanaf 2010 is uitgezonden en ook een respectabele tien seizoenen kreeg. Het is allemaal wat vlotter en moderner, met veel mooie mensen in de rollen van de agenten die het paradijselijke eiland misdaadvrij proberen te houden.

Zet Hawaii Five-0 op je kijklijst

MacGyver

Geheim agent Angus MacGyver heeft een talent voor improvisatie, waardoor hij zich uit de meest benarde situaties kan redden met alledaagse voorwerpen die hij toevallig voorhanden heeft. Zo maakte hij een raket onschadelijk met een paperclip, en vloog hij door de lucht dankzij een lichtpistool. Handige mensen kregen in de jaren tachtig dan ook vaak te horen dat ze "een echte MacGyver" waren. De oorspronkelijke serie MacGyver (zie onderstaand intro) kreeg in 2016 een reboot die eigenlijk niet zo gek veel verschilt van het origineel. Want waarom zou je aan zo'n succesformule gaan sleutelen?

Zet MacGyver op je kijklijst

Magnum, P.I.

Nog zo'n hit uit de jaren tachtig: Magnum, P.I. was de serie waardoor we kennis maakten met Tom Selleck (zie onderstaande leader). Als de lamlendige privédetective Thomas Magnum hangt hij rond op Hawaii, rijdt hij in een geleende Ferrari en weet hij zowaar nog boeven te vangen ook. Sellecks charisma was misschien wel de belangrijkste reden voor het succes van de serie, en in de remake uit 2018 moet Jay Hernandez die klus overnemen.

Zet Magnum, P.I. op je kijklijst