Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Releasedatum A Small Light over Anne Frank-helpster Miep Gies bekend

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Disney/National Geographic
©
Foto: Disney/National Geographic

Zonder Miep Gies had de wereld nooit kennis genomen van het dagboek van Anne Frank. De serie Small Light over Miep is vanaf 2 mei te zien op National Geographic en Disney+. 

Miep werkte in het bedrijf van Otto Frank, de vader van Anne. En toen hij haar vroeg hem en zijn gezin te helpen onderduiken, aarzelde ze geen moment. Miep vertelde zelfs haar pleegouders niet over de onderduikers in het Achterhuis en zorgde er samen met haar man Jan (Joe Cole) voor dat de families Frank, Van Pels en Pfeffer te eten hadden. 

Bestseller

Nadat de onderduikers n 1942 verraden en opgepakt waren, haalden Miep en helpster Bep Voskuijl het dagboek van Anne uit het huis en bewaarden het tot Otto Frank terugkeerde uit het concentratiekamp Auschwitz. Het dagboek zou een wereldwijde bestseller worden. 

Liev Schreiber

Miep Gies (1909 - 2010) wordt in de serie gespeeld door Bel Powley, Liev Schreiber speelt Otto Frank. De Nederlandse actrice Hanna van Vliet doet mee als verzetsstrijder Frieda Belifante.

De in Amsterdam en Praag opgenomen serie is vanaf 2 mei te zien op National Geographic en Disney+. Iedere week komen er twee nieuwe afleveringen online.