Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Checken of skippen: Warrior Nun op Netflix

Series | 3 jaren geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Demonen, aureolen, gemene wetenschappers en nonnen die vechten als ninja's. Het zit allemaal in de nieuwe Netflix-serie Warrior nun. Maar is ie ook de moeite waard om te kijken?

De 19-jarige Ava (Alba Baptista) wordt wakker in een lijkenhuis omdat ze net tot leven is gewekt door een aureool dat in haar rug is geplant door een non die achterna werd gezeten door demonen. Daarmee is Ava in een klap de belangrijkste 'warrior nun', een sekte van ninja-nonnen die in dienst van de katholieke kerk de demonen buiten de deur probeert te houden.

Het lot

Ava had daarvoor haar hele leven verlamd in een bed in een naar Spaans weeshuis gelegen dus ze heeft helemaal geen zin om tegen wezens uit de hel te vechten. Helemaal niet wanneer ze de knappe JC (Emilio Sakraya) tegen het fitte lijf loopt. Ze wil doen wat normale 19-jarigen doen en geef haar eens ongelijk. Maar ja, soms ontkom je nu eenmaal niet aan je lot. 

Geen zware kost

Mocht je denken dat Warrior nun zware kost is, dan kunnen we je uit de droom helpen, de tiendelige serie is pulp. Helaas niet heel goede pulp, zoals bijvoorbeeld het erg lijkende Buffy, the vampire slayer. Het is het allemaal net niet. Er zijn veel te veel personages die niet zo interessant zijn en het duurt (na een spectaculaire start) lang voor de boel een beetje lekker op gang komt. De voice over van hoofdpersoon Ava is ook onnodig en irritant. Lichtpuntje is Thekla Reuten die heel vakkundig een harteloze wetenschapper speelt met een directe poort naar de hemel.

Warrior nun is net amusant genoeg om het seizoen uit te zitten, maar of er een tweede reeks gaat komen? We gokken van niet. 

Conclusie

+ Nonnen die tegen demonen vechten
+ Thekla Reuten
- Ondanks alles best saai
- Niet grappig genoeg

Ratings

IMDB: 6,8
Rotten tomatoes: 85% op de Tomatometer