Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review Sex Education 4: De levensvreugde is er vakkundig uitgeslagen

Series | 2 maanden geleden | Irma Tomas

Het eerste seizoen van Sex Education hoort nog steeds bij het beste wat er op Netflix te zien is. Maar helaas werd het daarna nooit meer zo goed. En dat geldt helaas ook voor het laatste seizoen over de seksbeluste leerlingen van Moordale High.

Verhaal

In het vierde en laatste seizoen verhuizen Otis, Eric, Ruby, Cal, Aimee, Jackson en Vivienne naar een nieuwe school waar alles anders is. Maeve heeft het naar haar zin op een schrijfcursus in de Verenigde Staten en Adam zoekt zijn heil op een boerderij. Otis' moeder Jean worstelt met het moederschap en haar carrière.

Conclusie

Waar in het eerste seizoen de vrolijkheid en onbevangenheid ervan af spatte is het nu heel veel ellende wat de klok slaat. Alle personages gaan gebukt onder problemen. De ooit zo onafhankelijke levensgenieter Jean is verworden tot een hoopje ellende, Maeve krijgt klap na klap, Cal is depressief en sprankelende Eric heeft te maken met een rare religieuze crisis. De verhaallijn van de ooit zo ontwapenende Otis maakt hem saai en zeikerig terwijl de immer bruisende Aimee uitgeblust is. En kan een serie ook doorslaan wat betreft diversiteit? Ja hoor, dan kan. Af en toe zie je nog een glimp van de perfecte serie die Sex Education in het begin was, maar dat is niet genoeg. Ondanks alles kunnen we niet anders dan houden van de ontwapenende tieners in Sex Education. Ze hadden alleen een beter afscheid verdiend. 

Sterren

3 van de 5