Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles over Ratched seizoen 2 op Netflix

Series | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De serie Ratched was vorig jaar een hele fijne verrassing op Netflix. Nu is het wachten op seizoen 2 van de serie over de bijzondere verpleegster Mildred Ratched. 

Zeker omdat het eerste seizoen met een enorme cliffhanger eindigde. Mildred Ratched's broer Edmund, was op weg naar Mildred en haar vriendin Gwendolyn om ze te vermoorden. Of dat lukt, of dat Mildred hém juist een kopje kleiner maakt, gaan we in het vervolg zien. 

Lees onze recensie van seizoen 1 van Ratched

Eerder in het seizoen had Mildred zichzelf juist naar binnen gewerkt bij Lucia State Hospital, een inrichting, om haar broer, die een stel priesters op gruwelijke wijze om het leven had gebracht en daarvoor ter dood was veroordeeld, te bevrijden. Ze bedacht zich later, maar toen ontsnapte Edmund op eigen kracht en nu zit Mildred met de gebakken peren. 

Waar gaat seizoen 2 van Ratched over?

Behalve de confrontatie tussen Mildred en Edmund weet niemand dat. Maker Ryan Murphy heeft wel laten weten dat het zijn doel is om Ratched te laten eindigden waar de film One Flew Over the Cuckoo's Nest begint en dat zou betekenen dat nurse Ratched weer in een psychatrische inrichting gaat werken. Maar dan zijn we al in 1975 aanbeland, meer dan twintig jaar na het einde van seizoen 1. 

Hoofdrolspeelster Sarah Paulson zei eerder dat ze verwacht dat de gebeurtenissen van seizoen 1 Mildred harder en minder menselijk hebben gemaakt dus seizoen 2 zal zeker zo gestoord zijn als het eerste deel. 

Cast

Sarah Paulsen komt natuurlijk terug als Mildred Ratched, net zoals Finn Wittrock als moordzuchtige pleegbroer Edmund Tolleson, Cynthia Nixon als Gwendolyn Briggs, Sophie Okonedo als Charlotte Wells, de patiënt met meerdere persoonlijkheden en Judy Davis als Nurse Betsy Bucket.

Wanneer staat seizoen 2 van Ratched op Netflix?

Officieel is er nog niets bekend, maar seizoen 1 stond in september 2020 op Netflix dus we rekenen een beetje op semptember 2021. 

 

 

 

Ratched

Misdaad | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie