Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuwe trailer: nurse Ratched is klaar voor haar Netflix-debuut

Series | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Een van de meest ijzingwekkende personages van het witte doek krijgt een eigen serie op Netflix. Ratched toont de jonge jaren van de hoofdzuster uit One flew over the cuckoo's nest en vertelt hoe de jonge vrouw veranderde in een monster.

In de klassieker One flew over the cuckoo's nest laat bajesklant Randle McMurphy (een jonge Jack Nicholson) zich verwijzen naar in een psychiatrische inrichting. Hij verwacht er de rest van zijn straf relaxed te kunnen uitzitten, maar daarmee heeft hij niet gerekend op hoofdzuster Ratched (Louise Fletcher). Zij oefent een tiranniek bewind uit over de zaal en straft herrieschoppers met een verwijzing voor een elektrotherapiebehandeling. Dat levert huiveringwekkende scènes op. De film uit 1975 won de vijf belangrijkste Oscars en duikt vaak op in de lijstjes van beste films aller tijden.

Ryan Murphy

In de film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Ken Kesey, komen we weinig te weten over de achtergrond van de koele, passief-agressieve Mildred Ratched. Haar achtergrond wordt ingevuld in een nieuwe Netflix-serie van Ryan Murphy, de man achter Nip/tuck, Glee en American horror story. De jonge Mildred gaat eind jaren veertig aan de slag als verpleegster in een toonaangevend psychiatrisch ziekenhuis in North Carolina. Ze lijkt er een mooie carrière tegemoet te gaan, maar raakt betrokken bij verontrustende experimenten op patiënten. Door haar ervaringen zal ze nooit meer dezelfde zijn.

Trailer

Netflix plaatste vandaag een nieuwe trailer online van de serie. Ratched gaat op 18 september in première bij de streamingdienst.

Sarah Paulson

De titelrol in Ratched wordt gespeeld door Sarah Paulson. De actrice heeft wel vaker samengewerkt met Ryan Murphy, en dook op in zowat alle seizoenen van American horror story. Je kunt haar ook kennen uit bijvoorbeeld Bird box en Glass. Andere rollen in Ratched worden gespeeld door bekende namen als Cynthia Nixon (Sex and the city), Sharon Stone (Basic instinct) en Vincent D'Onofrio (Marvel's Daredevil).

Ratched

misdaad | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie