Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De (bijna waargebeurde) knotsgekke Portugese Netflix-serie Rabo de Peixe komt eraan

Series | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Vanaf 26 mei staat de Portugese serie Rabo de Peixe op Netflix en als we de eerste berichten mogen geloven wordt het een serie vol adrenaline en lol. En daar kun je er niet genoeg van hebben. 

Rabo de Peixe is een klein vissersdorpje aan de Portugese kust waar het leven lekker voortkabbelt. Tot er een ton cocaïne aanspoelt. Visser Eduardo en zijn vrienden zien meteen mogelijkheden om de boel te verkopen en heel snel heel rijk te worden. Hoe verleidelijk ook, dergelijke zaken lopen zelden goed af. Natuurlijk laten de criminelen van wie de drugs is, het er niet bij zitten en ook de politie krijgt Eduardo en de rest in het vizier. Of de vrienden het er levend vanaf gaan brengen is vanaf 26 mei te zien op Netflix. 

Waargebeurd

Rabo de Peixe (Turn of the Tide in het Engels) is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2001 spoelde er daadwerkelijk een fikse hoeveelheid cocaïne aan in Rabo de Peixe. Veel dorpsbewoners besloten eens te experimenteren met de drugs. Omdat zij niet al te veel gewend waren en de coke heel puur was, belandde een aanzienlijk deel van hen in het ziekenhuis met een overdosis, enkele andere stierven zelfs. Weer anderen verkochten het spul voor 25 euro per vol bierglas. Een koopje. Helaas heeft de affaire zijn sporen nagelaten, veel inwoners van Rabo de Peixe zijn nog altijd verslaafd. 

Rabo de Peixe is na de spionagereeks Glória de tweede Portugese Netflix-original.