Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Peter R. de Vries-boek Een Moord Kost Meer Levens verfilmd voor Videoland

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

Videoland gaat een vierdelige serie maken van het boek Een Moord Kost Meer Levens, dat al in 1994 werd geschreven door Peter R. de Vries. De serie gaat over Paul Spruit die ontdekt dat zijn vader een moordenaar is.

Het bekendste boek van Peter R. de Vries is natuurlijk De Heineken Ontvoering. Ook dat boek werd verfilmd, maar de misdaadverslaggever vond zelf Een Moord Kost Meer Levens veel beter.

Twee kinderen

Het verhaal van Paul Spruit is helemaal niet zo bekend, maar dat maakt het misschien juist interessanter. Paul is nog een puber wanneer zijn vader in 1974 wordt gearresteerd voor de moord op twee kinderen. Het gezin had geen idee van de misdaden van hun vader, maar na de arrestatie wordt het leven voor de echtgenote en kinderen heel moeilijk.

Moord

Pauls moeder haalt ten einde raad haar gewelddadige ex-man in huis. Omdat aangiftes niets uithalen neemt Paul het recht in eigen hand: in blinde woede steekt hij zijn stiefvader dood. En zo wordt Paul een moordenaar, net als zijn vader. En in de rest van zijn leven zou er nog veel meer uit de hand lopen. 

Jacob Derwig

De vader van Paul wordt in de Videolandserie gespeeld door Jacob Derwig, Chris Peters zet Paul neer. De kinderen van Peter R. de Vries, Royce en Kelly, hebben beiden een cameo. 

Een exacte releasedatum is er nog niet, we kunnen Een Moord Kost Meer Levens verwachten in het najaar.