Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Percy Jackson-serie onderweg naar Disney+

Series | 2 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

De populaire Percy Jackson-films krijgen op Disney+ een staartje. De streamingdienst is bezig met een nieuwe serie over de jonge held uit de boekenserie en onthulde alvast de eerste beelden.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Disney+

Abonneer je nu op Disney+

Percy Jackson verscheen in 2005 voor het eerst in de boekenreeks van Rick Riordan, maar veel jongeren maakten kennis met de verhalen via de films met Logan Lerman in de titelrol. Percy Jackson & the Lighning Thief en het vervolg Percy Jackson: Sea of Monsters leverden samen zo'n 425 miljoen dollar op. 

Percy Jackson and the Olympians

Omdat er nog veel boeken onverfilmd zijn, is Percy Jackson prima materiaal voor een tv-serie. Disney+ castte Walker Scobell (uit The Adam Project) in de hoofdrol en presenteert volgend jaar het eerste seizoen van Percy Jackson and the Olympians. Onlangs werd de eerste teaser getoond.

Serie-plannen

Na de lancering van Disney+ moest de streamingdienst het vooral hebben van series binnen het Marvel- en Star Wars-universum. Dat is een wat smalle basis, en dus zoekt Disney naar andere franchises om een breder aanbod te kunnen leveren. Percy Jackson past in dat plaatje, net zoals de later dit jaar (14 december) te verschijnen National Treasure-serie, die voortborduurt op de populaire films met Nicolas Cage.

Lees meer over National Treasure: Edge of History

Meer op komst

Maar er komt nog meer. In november krijgen de Santa Clause-films een serie met The Santa Clauses (zie de trailer hieronder), en er zitten ook series in de pijplijn die voortborduren op The Spiderwick Chronicles, Goosebumps, Eragon, Real Steel, King Kong en Zorro.

Abonneer je nu op Disney+

Percy Jackson & the Lightning Thief

Avontuur | film | 2010

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Percy Jackson: Sea of Monsters

Fantasy | film | 2013

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie