Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles over Peaky Blinders seizoen 6

Series | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: BBC
©
Foto: BBC

Het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders komt eraan. Dit is wat we al weten over het slot van de Britse serie op Netflix.

Eigenlijk hadden we stiekem een beetje op een zevende seizoen van Peaky Blinders gerekend, maar dat gaat er niet komen dus moet het zesde seizoen een knaller worden. En volgens scenario-schrijver Steven Knight gaat dat zeker gebeuren: "Volgens mij wordt dit het beste seizoen tot nu toe"

Tommy met een pistool

En dat seizoen begint waar het vorige eindigde, met een pistool op het immer goed gekapte hoofd van onze hoofdpersoon Tommy Shelby (Cillian Murphy). Dat pistool houdt Tommy zelf vast. Nadat de moordpoging op politicus Oswald Mosley mislukt, wordt het hem te veel. 

Verraden

De geestelijke gesteldheid van Tommy ging al een tijdje achteruit en nu is het plan om zijn grootste vijand te vermoorden ook mislukt. Het ergste is natuurlijk dat hij verraden is door een vertrouweling.  In de laatste scene van het vijfde seizoen rent Tommy een veld in waar zijn overleden vrouw Grace en een zwart paard hem opwachten. Zij moedigt hem aan de trekker over te halen met de woorden: 'The work's all done, Tommy. It's all done. We can walk away from all of this. It's so easy and so soft. Such a small change.' Tommy houdt de loop van het pistool tegen zijn slaap en schreeuwt.

Check ook: 10 Netflix-films en series die op Peaky Blinders lijken

Nieuwe castleden

In het zesde seizoen doen enkele nieuwe personages hun intrede. Het gaat om de Australische acteur James Frecheville, die je misschien kent als Buster uit New Girl. Black Mirror-acteur Conrad Khan is nieuw, net als Stephen Graham van Line of Duty en Black Mirror-actrice Amber Anderson.

Er gaan ook al een tijdje hardnekkige geruchten dat Julia Roberts een rol heeft in dit laatste seizoen, maar ze is niet op de set gespot. 

In april van dit jaar werd bekend dat Helen McCrory, die vijf seizoenen Polly Gray speelde, is overleden. Of ze nog te zien is, in het zesde seizoen, is nog niet duidelijk. 

Wanneer is de release van Peaky Blinders seizoen 6?

Het nieuwe seizoen wordt begin 2022 uitgezonden op de BBC. Daarna is het nog even afwachten wanneer de serie op Netflix staat.