Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Painkiller: dramaserie over dodelijke pijnstillers op Netflix

Series | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De afgelopen 20 jaar stierven in de Verenigde Staten meer dan 1 miljoen mensen aan een overdosis pijnstillers. De hoofdschuldige is het medicijn OxyContin en Netflix maakte daar de serie over met Matthew Broderick in de hoofdrol.

Wanneer je de indrukwekkende serie Dopesick op Disney+ hebt gezien, dan ken je het verhaal van OxyContin vast wel. Het bedrijf Purdue Pharma dat OxyContin op de markt bracht, introduceerde de pijnstiller als een niet verslavend wondermiddel. OxyContin werd massaal voorgeschreven en bleek zo verslavend als de pest.

Zombies

Eenmaal aan het medicijn, dan kom je er niet meer af. En heb je steeds meer nodig. Patiënten veranderen in zombies die alles over hebben voor een paar pillen.  

Richard Sackler

Painkiller gaat over de begindagen van de drugsepidemie en dan in het bijzonder over Richard Sackler (Matthew Broderick), de baas van familiebedrijf Purdue Pharma die OxyContin ontwikkelde en dondersgoed wist dat de pil zwaar verslavend was. Hij werd miljardair en ten koste van ongelooflijk veel ellende. 

Empire of pain

De serie is gebaseerd op een artikel in de New Yorker getiteld 'The Family That Build an Empire of Pain'. In de serie is ook aandacht voor de slachtoffers en de mensen die de praktijken van Purdue Pharma aan de kaak stelden. Volgens de makers vertoont Painkiller inderdaad gelijkenissen met Dopesick maar zijn er ook genoeg verschillen om het interessant te houden voor kijkers van beide series. 

Painkiller staat vanaf 10 augustus op Netflix.