Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Pachinko krijgt tweede seizoen op Apple TV+

Series | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Apple
©
Foto: Apple

Op de dag dat de laatste aflevering van Pachinko op Apple TV+ verscheen werd bekend dat de historische dramaserie is verlengd met een tweede seizoen. Pachinko vertelt het verhaal van een Koreaanse emigrantenfamilie in de twintigste eeuw en is een van de meest bejubelde series van Apple TV+.

Dat Pachinko een tweede seizoen krijgt is niet heel verrassend, gezien de lovende recensies en reacties van kijkers. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaans-Koreaanse schrijver Min Jin Lee en volgt een aantal generaties van een Koreaanse familie die in Japan en de VS belandt. Nadat het boek in 2017 uitkwam aasden verschillende partijen, waaronder Netflix, Amazon en HBO, op de rechten om het te mogen verfilmen. Apple ging er uiteindelijk mee aan de haal.

Pachinko

Nu de serie in de smaak valt, is de weg vrij voor de volgende seizoenen. Showrunner Soo Hugh heeft een plan voor een totaal van vier seizoenen met elk acht afleveringen. De seizoenen van de serie volgen de seizoenen van het jaar, waarbij het tweede seizoen in het teken staat van de lente. Pachinko volgt een aantal generaties in verschillende tijdlijnen, en springt veel op een neer tussen periodes en locaties.

Seizoen 2

Momenteel heeft Pachinko op Rotten Tomatoes een indrukwekkende score van 98%. De serie is een wereldwijd succes, behalve in Japan. Daar krijgt de serie kritiek uit conservatieve kringen omdat hij historisch onjuist zou zijn. Pachinko toont het barbaarse optreden van Japan in Azië voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog en de discriminatie van Koreaanse migranten in het land. Blijkbaar is dat confronterend, maar het wordt dus nog even tandenknarsen voor deze Japanners, want er is nog veel meer Pachinko onderweg.

Pachinko

Drama | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie