Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Ontwerpers en verzamelaars van street art in Out of the box op Videoland

Series | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: RTL
©
Foto: RTL

Soms zijn sneakers veel meer dan comfortabel schoeisel. In de nieuwe Videoland-serie Out of the box gaat Valerio Zeno op ontdekking in de wereld van street art.

De kunst ligt letterlijk op straat in Out of the box. De serie begint op zaterdag 5 september op Videoland en zoomt in op kleding, sneakers en designobjecten. Daarnaast stelt Out of the box je voor aan de mensen die al deze spullen ontwerpen, verkopen, verzamelen en koesteren.

Sneakers

Vooral van sneakers kunnen de liefhebbers van street art heel enthousiast worden. Valerio Zeno bezoekt ontwerpers van sneakers, fanatieke verzamelaars die hun favoriete sneakers laten zien en de eigenaar van de grootste tweedehands sneakerwinkel van Europa.

Celebs

Ook gaat hij langs bij enkele beroemdheden met een passie voor street art en sneakers in het bijzonder. Chef-kok Jaimie van Heijde vertelt over zijn collectie, deejay Bizzy pronkt met de inhoud van zijn kledingkast en regisseur/ontwerper Veras Fawaz toont zijn eigen verzameling.

Customizen

Verzamelen is leuk, maar street art heeft natuurlijk ook een creatieve kant. Sanne en Careaux laten in Out of the box hun zelfontworpen sneakers zien en van Sam en Babette krijgt Valerio een workshop waarin hij sneakers leert 'customizen'.