Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Opnieuw Emmy-succes voor Netflix, HBO, Prime Video en Disney+

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Ook op de vierde en laatste nacht van de Creative Arts Emmy Awards regende het weer prijzen. De Netflix-serie Big mouth ging met twee awards naar huis.

Komende zondag worden voor de 72ste keer de Emmy Awards uitgereikt. In de week voorafgaand aan de ceremonie met de grote prijzen werden de winnaars van de Creative Arts Emmy Awards geëerd. Deze awards gaan naar prestaties op gebied van onder meer muziek, camerawerk en animatie.

Big mouth

In de laatste nacht van de Creative Arts Emmy Awards vielen de titels van Netflix vier keer in de prijzen. De animatieserie Big mouth kreeg een prijs voor de voice-over door komiek Maya Rudolph. Ook was er een prijs voor de interactieve special Big mouth guide to life, waarbij de kijker het verloop van het verhaal kan bepalen. 

Hollywood

Verder viel het muzikale thema van de Netflix-serie Hollywood in de prijzen. Ook de animaties in de Netflix-documentaireserie Inside Bill's brain: decoding Bill Gates wonnen een Emmy.

HBO

Bij HBO werd de serie Watchmen opnieuw beloond met een Emmy, dit keer voor de muziek van Trent Reznor en Atticus Ross. Dramaserie Succession viel opnieuw in de prijzen voor de beste casting. Tienerserie Euphoria werd bekroond vanwege de beste song en songtekst. Deze series van HBO zijn in Nederland te zien bij Ziggo Movies & Series.

Forky wint een Emmy

The Marvelous Mrs. Maisel blijft maar Emmy's binnen harken voor Amazon Prime Video. Dit keer werd de muzieksupervisie van de serie bekroond. Forky asks a question van Disney+ kreeg de Emmy voor het beste korte animatieprogramma. In deze sympathieke serie uit de Pixar-fabriek speelt het geknutselde vorkje uit Toy Story 4 de hoofdrol.

Grote prijzen

Zondagnacht worden de belangrijkste Emmy Awards uitgereikt. Dat zijn de prijzen voor beste series en acteurs. Op Guidinc lees je alles over de winnaars.

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie