Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Heerlijk bingen in de kerstvakantie: de meest onderschatte series op Netflix

Series | 21 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Op Netflix staan behoorlijk wat series waarvan je misschien nog nooit gehoord hebt, maar die wel de moeite waard zijn. Wij zochten een aantal van de beste voor je uit: ideaal om te bingen als je nog midden in de kerstvakantie zit.

Update: 30 december 2021 | Jorrit van Broekhoven 

The Alienist

Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) is psychiater in het New York van 1900. Zijn beroep is nog zo nieuw, dat het woord psychiater nog niet bestaat. In plaats daarvan noemt Kreizler zich 'alienist': gespecialiseerd in mensen met een vervreemde geest. Deze verfilming van de boeken van Caleb Carr heeft twee seizoenen, waarvan het eerste duidelijk het beste is. Als er een moordenaar actief is in New York zoekt Kreizler de hulp van journalist John Moore (Luke Evans) en agente Sara Howard (Dakota Fanning). Lekker duister van sfeer, voortreffelijk geacteerd en voorzien van een overtuigend tijdsbeeld.

Lees ook onze recensie van The Alienist

I Am Not Okay With This

Deze serie is gebaseerd op een strip van Charles Forsman en speelt in een typisch Amerikaans plaatsje tijdens de jaren tachtig, waar de 17-jarige Sydney Novak (Sophia Lillis) zich door de middelbare school worstelt. Sidney is boos op haar vader die zelfmoord pleegde, en op haar moeder die daar niet over wil praten. Haar frustratie komt op een explosieve - haast supermenselijke? - manier naar buiten. Het is doodzonde dat deze serie werd gecanceld door de coronacrisis, maar het eerste en enige seizoen is ook op zichzelf al briljant.

Lees ook onze recensie van I Am Not Okay With This

Easy

In makkelijk te behappen afleveringen van een half uur volgen de drie seizoenen van dit comedydrama diverse inwoners van Chicago. Het zijn alledaagse mensen met herkenbare problemen, ambities en wensen in het leven en dat maakt hun verhalen misschien niet opzienbarend, maar wel heel sympathiek. Relaties, liefde en seks spelen een grote rol in de afleveringen, maar er is net zoveel aandacht voor andere thema's De rollen in deze intelligente serie worden zonder uitzondering perfect ingevuld door acteurs die je waarschijnlijk niet bij naam kent, maar die regelmatig opduiken in mooie vertolkingen. 

Zet Easy op je kijklijst

Sisters

In deze Australische serie krijgt Julie een schokkende mededeling te verwerken van haar stervende vader. Hij was een pionier in de behandeling met IVF en maakte talloze vrouwen zwanger met zijn eigen sperma. Julia besluit al haar broers en zussen op te sporen. Uiteindelijk vindt ze er twee met wie ze probeert een band te krijgen. Dat klinkt als serieuze materie, maar Sisters is desondanks een luchtige komedie. 

Raising Dion

De 7-jarige Dion blijkt superkrachten te hebben. Moeder Nicole moet dat in goede banen zien te leiden en ze ontdekt dat de dood van haar man omgeven is dus mysteries. En dan is er ook nog een geheime organisatie die op zoek is naar Dion. Raising Dion is een gezellige familievriendelijke superheldenserie. 

Zet Raising Dion op je kijklijst

Friends from College

Dramaserie over een stel vrienden van de universiteit die elkaar na twintig jaar weer terugzien en belanden in allerlei drama's. De serie is geen hoogvlieger maar kijkt wel heel lekker weg en er valt wat te lachen. 

Zet Friends from College op je kijklijst

Altered Carbon

SF-serie over een toekomst waarin de rijken kunnen doorleven in een ander lichaam. Als je toe bent aan iets anders kun je je harde schijf met daarin je hele persoonlijkheid in een ander lijf stoppen. Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman) wordt als rechercheur ingezet om een moord op te lossen. Opdrachtgever is de vermoorde man zelf. En tegelijkertijd zoekt Kovacs ook nog zijn oude liefde. Stijlvol en een beetje gek.  

Zet Altered Carbon op je kijklijst

A Series of Unfortunate Events

De kinderen Violet, Klaus en Sunny Baudelaire verliezen hun ouders bij een vreselijk ongeluk. Het wordt allemaal nog erger wanneer ze worden ondergebracht bij Count Olaf (Neil Patrick Harris) die alleen maar uit is op het geld dat ze hebben geërfd. De serie ziet er geweldig uit en dat alleen is al reden genoeg om te gaan kijken. 

Zet A Series of Unfortunate Events op je kijklijst

Everything Sucks! 

Comedyserie over middelbare scholieren in de jaren negentig in het plaatsje Boring, Oregon. Brugpieper Luke O’Neil valt als een baksteen voor Kate, de dochter van de rector. Kate is lesbisch maar omdat ze dat geheim wil houden, neemt ze toch verkering met Luke. Ook Luke's beste vrienden McQuaid en Tyler proberen zich staande te houden op de middelbare school in deze heerlijke serie. 

Zet Everything Sucks! op je kijklijst

Travelers

Over een paar honderd jaar loopt de mensheid gevaar. De overlevers sturen hun bewustzijn naar het verleden, de 21ste eeuw. Daarna nemen ze de lichamen van mensen over en voeren missies uit om de mensheid alsnog te redden. Dat is inderdaad een idioot uitgangspunt maar toch pakt Travelers verrassend goed uit. 

The Last Kingdom

In de 9de eeuw werd Europa geteisterd door invasies van de Vikingen. The Last Kingdom vertelt het verhaal van de Saxische edelman Uhtred Ragnarson die wordt opgevoed door de Vikingen. De serie is goed geschreven, bruut en realistisch. En extra leuk: Rutger Hauer speelt een rol in het eerste seizoen. 

Zet The Last Kingdom op je kijklijst

Love

Het rommelige liefdesverhaal van de tegenpolen Mickey en Gus in Los Angeles. Mickey is een wild feestbeest en Gus is een totale nerd. Hij vindt haar leuk, zij hem niet (in ieder geval niet in het begin) maar toch zijn ze perfect voor elkaar. Gewoon een erg grappige serie. 

American Vandal

In deze hele leuke serie draait alles om piemels. 27 piemels die op de auto’s van alle leraren van middelbare school Hanover High worden gespoten. De dader is Dylan Maxwell. Dat moet wel, want Dylan is een rotjoch dat leraren pest, niet al te snugger is en altijd en overal piemels tekent. Scholieren en wannabe filmmaker Peter Maldonado en beste vriend Sam besluiten een documentaire à la Making a murderer te maken over de zaak. 

Zet American Vandal op je kijklijst

The Last Kingdom

Historisch | serie | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

American Vandal

Komedie | serie | 2017

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie