Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Wie is wie in On the Verge?

Series | 2 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De vrouwen in de nieuwe Netflix-serie On the Verge hebben al het een en ander meegemaakt. Ze zijn de veertig gepasseerd, worstelen met het huwelijk en relaties, met hun carrière en het moederschap, en soms met een midlifecrisis. Wij stellen je voor aan Justine, Anne, Yasmin en Ell, en aan de actrices achter de personages.

De luchtige dramaserie On the Verge is het kindje van Julie Delpy. De Franse actrice speelde haar eerste rol al op haar veertiende en maakte snel carrière, waarna ze in de jaren negentig aan de slag ging in Hollywood. Het grote publiek kent haar vooral van haar rollen tegenover Ethan Hawke in de trilogie Before Sunrise, Before Sunset en Before Midnight. Delphy schreef zelf mee aan de scenario's en kreeg daarvoor twee keer een Oscarnominatie. Voor On the Verge schreef ze alle afleveringen en regisseerde ze een stel.

Julie Delpy is Justine

Justine heeft een drukke baan als kok in een restaurant en werkt aan een kookboek. Het schrijven gaat haar wat minder goed af, want ze worstelt met writer's block. De ex-hippie probeert haar baan en het moederschap te balanceren, en dat valt niet mee. Gelukkig heeft ze drie hartsvriendinnen die haar altijd steunen.

Sarah Jones is Yasmin

Nu haar zoon wat groter is, gaat de ambitieuze en activistische Yasmin op zoek naar een nieuwe baan. Op haar kwalificaties is niets aan te merken, maar haar leeftijd is een grotere drempel. Moet ze accepteren dat ze op haar 46ste uitgerangeerd is, of is het nog tijd voor een nieuwe start? Ze heeft ernstige twijfels, en dat komt ook haar moederschap en relatie niet ten goede.

Actrice Sarah Jones is eigenlijk meer thuis op de planken dan op het scherm. Ze schreef en speelde in verschillende toneelstukken en heeft succes als slam-poet. Net als haar personage is ze behoorlijk activistisch ingesteld: Jones komt op voor de rechten van immigranten en vrouwen, en is uitgesproken over vrouwonvriendelijkheid in de hiphop-wereld.

Elisabeth Shue is Anne

Erfgename Anne hoeft zich over geld geen zorgen te maken. Ze laat de zorg voor haar kind grotendeels over aan een luie oppas en is niet vies van een jointje. Als haar beste vriendin Yasmin in een crisis zit, trommelt ze de andere dames op om haar gezamenlijk te steunen.

Elisabeth Shue is bij het grote publiek misschien de bekendste van de vier actrices. Ze brak door in de jaren tachtig in The Karate Kid, waar ze het vriendinnetje van Ralph Macchio speelde. Shue speelde de hoofdrol in Adventures in Babysitting, zat in de twee Back to the Future-vervolgen en kreeg in 1995 een Oscarnominatie voor haar rol in Leaving Las Vegas. Ook speelde ze een hoofdrol in Paul Verhoevens Hollow Man. Meer recentelijk speelde ze de rol van Madelyn Stillwell in de superheldenserie The Boys. Voor Cobra Kai keerde ze nog eens terug naar haar Karate Kid-vertolking waarmee haar carrière begon.

Alexia Landeau is Ell

Ell heeft drie kinderen van drie verschillende mannen, maar geen vaste relatie. Haar huishouden is chaotisch, ze is op zoek naar werk en heeft geen cent te makken. De banen liggen nu eenmaal niet voor het oprapen voor een docent voor kinderen met leermoeilijkheden. 

Net als Julie Delpy werd actrice Alexia Landeau geboren in Frankrijk. Op haar zestiende verhuisde ze naar de VS, waar ze speelde in films als Moonlight Mile en de romcoms 2 Days in Paris en 2 Days in New York.

On the Verge

Drama | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie